Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Юрій Бойко: Опозиційний блок виступає за мир, економічну стабільність та розширення повноважень регіонів

У четвер голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко зустрівся з представниками 20 дипломатичних місій, серед яких посол США в Україні, представники країн G7 і європейських місій, акредитованих в Україні. Під час зустрічі сторони обговорили виконання...

Юрій Бойко
У четвер голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко зустрівся з представниками 20 дипломатичних місій, серед яких посол США в Україні, представники країн G7 і європейських місій, акредитованих в Україні.

Під час зустрічі сторони обговорили виконання Києвом Мінських угод, стан економіки і демократії в Україні. Юрій Бойко акцентував увагу дипломатів на тому, що представники коаліції навмисно блокують виконання Мінських угод, тоді як "Опозиційний блок" ще в березні зареєстрував 10 законопроектів, спрямованих на реалізацію Мінських домовленостей.

«Ми пояснили свою позицію з ключових питань, які стосуються і політики, і економіки нашої країни. Перше – це виконання Мінських домовленостей і остаточне завершення військового конфлікту на Сході. Ми пояснили, що ми - конструктивні, ми підготували 10 законопроектів щодо виконання Мінських угод, які дадуть можливість політичними методами врегулювати конфлікт на сході країни», - підкреслив Юрій Бойко.

Політик також нагадав, що влада продовжує обмежувати права опозиції, а це означає, що вона не хоче чути альтернативну точку зору. «Ми пояснили, що ми, як опозиція, бачимо всі недоліки влади. Але, на жаль, правляча коаліція не хоче йти на діалог, намагаючись будь-якими шляхами відсторонити нас від політичного процесу», - зазначив політик.

Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта цікавила позиція «Опозиційного блоку» в питанні децентралізації. «Ми виступаємо за децентралізацію, за надання більших прав регіонам. Ми підтримуємо ці зміни до Конституції. І виступаємо за те, щоб у Конституції була відображена позиція особливого статусу Донбасу і тих районів, які сьогодні не підконтрольні українській владі. І потім, згідно з Мінськими домовленостями, буде прийнято закони, які дадуть можливість врегулювати конфлікт політичними методами», - сказав Юрій Бойко.

За словами голови парламентської фракції Опозиційного блоку, найголовніше в питанні децентралізації – надати регіонам фінансову самостійність. Варіант, що його влада пропонує зараз, передбачає збільшення бюджетів обласних центрів. Але маленькі міста і села ризикують залишитися без коштів на фінансування поточних витрат.

«Наша позиція така: ми в першу чергу за фінансову децентралізацію, ми за реальний поділ повноважень центру і регіонів. Ми виступаємо за перегляд фінансування соціальної сфери. Ми ніколи не підтримаємо децентралізацію, в якій збережеться вплив центру на регіони, який ми спостерігаємо зараз», - резюмував Юрій Бойко.

Тетяна Кожевнікова

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: