Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицький юнацький футбол – наш шлях до перемоги!

У складні часи з трагічними наслідками, коли Україна переживає визначальні події своєї долі, будь-які інші новини, звичайно, відходять на другий план. Але ігнорувати їх неможливо, тому що ці новини, по-перше, добрі, по-друге, значна частина нас вболіває за український футбол.

 
У складні часи з трагічними наслідками, коли Україна переживає визначальні події своєї долі, будь-які інші новини, звичайно, відходять на другий план. Але ігнорувати їх неможливо, тому що ці новини, по-перше, добрі, по-друге, значна частина нас вболіває за український футбол. І на минулому тижні ФК «Дніпро» подарував нам віру і надію в перемогу на тернистому шляху до фіналу Ліги Європи – «Варшави–2015».

Та це національний рівень футбольного життя, а що цікавого відбувається на місцевому рівні? Команда вихованців 2002–2003років народження КДЮСШ м. Славутич та футбольного клубу «Славутич» приймає участь у щорічному чемпіонаті Київської області. Здавалося б, прохідна новина, але це поверхово, якщо не цікавитись і не володіти інформацією. Насправді ж інтрига є і розвиток подій привертає до себе увагу.

Після не дуже вдалого старту в турнірі збірна команда юнаків станом на 7-й тур займала шосте місце в своїй групі, яка налічує 10 команд, а вони є беззаперечними лідерами чемпіонату. Така ситуація фактично позбавляла шансів нашу команду потрапити до фінальної частини турніру. Перед тренером команди В. А. Шнайдером постала складна задача: оперативно виправити ситуацію, а перерва на зимовий період саме надавала можливість на очікування змін.

Основні зусилля були направлені на фізичну й тактичну підготовку, злагодженість командних дій і загартування психологічної впевненості гравців у своїх силах. І зміни не змусили себе довго чекати.

Якщо декількома словами оцінити проведену роботу, то такий її результат досягається вперше за всю історію юнацького і дорослого футболу загалом у Славутичі. А саме: команда здобула 11 перемог поспіль, не втративши жодного очка протягом шести місяців, забивши за цей період часу аж 32 м’яча у ворота суперників, а у власні пропустивши лише два, чим забезпечила собі участь в наступному етапі змагань!

Вражаючий результат? Так!

Але хочеться, щоби він був доступніший для міської громади не лише в такому вигляді, письмовому, надрукований у пресі, навіть не відеорепортажом міського телебачення, а щоби отримувати справжні, в реальному часі подій, спортивні емоції, спостерігаючи за великою грою у футбол безпосередньо на міському стадіоні «Каскад». Ось тут треба відмітити і трохи негативу сторону: дійсно прикро, що на матчі наших юнаків, які відбуваються вдома, приходять дивитись і активно вболівати в основній своїй масі лише їхні батьки, хоча майстерна, динамічна, цілеспрямована, завзята гра наших вихованців позитивно вражає, а тому заслуговує значно більшої підтримки глядачів.

Нагадаю, що м. Славутич у чемпіонаті Київської області представляє чотири команди різних вікових категорій Команда юнаків 2004–2005рр.н. під керівництвом тренера О. В. Вишневського вже потрапила у фінальну частину, а команда юнаків 1998–1999 рр.н. теж має непогані шанси на потрапляння. Славутицькі гравці гідно відстоюють честь нашого міста, тому запрошуємо всіх на стадіон «Каскад» щосуботи та щонеділі підтримати наші команди на шляху до їх, а значить і до нашої перемоги!


Олександр УДОВИЧЕНКО
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: