Завантаження ...

Славутчане сняли протрет Януковича

Ситуация в Украине перешагнула критическую точку. Погромы, убийства, противостояние… Как остановить очередную волну насилия и вывести страну из политического кризиса? Именно за ответом на эти вопросы собралиcь вечером 20 февраля Славутичские городские депутаты в сессионном зале.

Ситуация в Украине перешагнула критическую точку. Погромы, убийства, противостояние… Как остановить очередную волну насилия и вывести страну из политического кризиса? Именно за ответом на эти вопросы собралиь вечером 20 февраля Славутичские городские депутаты в сессионном зале.

Повестка дня экстренной сессии изначально включала в себя 4 пункта:

1. Обговорення суспільно-політичної ситуації в Україні
2. Засудження, визнання протиправними та злочинними дій Президента України Януковича В.Ф. по відношенню до народу України та Держави в цілому
3. Заборона діяльності політичної партії «Партія регіонів» та «Комуністична партія України» на території міста Славутича
4. Розпуск фракції «Партія регіонів» в Славутицькій міській раді

Затем, уже во время сессионного заседания, добавились еще два вопроса:

5. Деполітизація роботи міської ради
6. Засудження представників всіх гілок влади, винних в злочинних діях проти народу України та Держави в цілому

Больше всего времени депутаты уделили обсуждению вопроса относительно общественно-политической ситуации в стране. После долгих дискуссий на эту тему, решение было принято единогласно:                                    

Звернення депутатів Славутицької міської ради до Верховної Ради України, всіх гілок влади, всіх громадян України та жителів міста Славутич щодо об'єднання зусиль заради України

20 лютого 2014 року, в день Скорботи за загиблими

 Суспільно-політична ситуація в Україні перейшла трагічну межу.

Протягом всього часу ми, депутати Славутицької міської ради, незважаючи на партійні приналежності, постійно обговорювали перебіг подій та приймали виважені рішення.

На превеликий жаль, наші рішення не приймались до уваги або просто ігнорувались, незважаючи на те, що саме ми є представниками територіальної громади, представниками українського суспільства.

Замість того, щоб нас почути, розпочалась кампанія відміни наших рішень, як незаконних, через прокуратури і суди, незважаючи на те, що вони усі були толерантними і у формі звернень.

З урахуванням трагічних для України викликів сьогодення, ми вважаємо за необхідне:

1.           Зупинити будь-які дії застосування сили, зупинити трагедію українського суспільства, подальшу ескалацію громадянської війни та процеси розгляду питань адміністративно-територіального устрою, тим більше, федеративний устрій.

2.           Переформатувати Верховну Раду України, головою Верховної Ради обрати позафракційного депутата шляхом рейтингового таємного голосування, заступниками – представників більшості й меншості.

3.           Створити робочу групу в рамках Конституційної Асамблеї за участю екс-президентів України, більшості та меншості, представників ВО «Майдан», громадських організацій та об¢єднань з метою підготовки узгодженого проекту нової редакції Конституції України на принципах децентралізації та унітарності. Обов’язково провести експертизу проекту Венеціанською комісією.

4.           Провести дострокові вибори Президента України та Верховної Ради України в 2014 році, змінивши термін їх діяльності на 4 роки. 

Знаковым событием после этого было то, что прямо в зале заседаний депутатом горсовета Вячеславом Почепом был снят со стены портрет В. Ф. Януковича.

Остальные вопросы, вынесенные на повестку дня не набрали большинства голосов и, соответственно, решение по ним не было принято.

Людмила БОГУН
фото Александра Купного, Вадима Ивкина
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия