Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ну, вот и дождались!

Славутичский горсовет вчера, 19 декабря, получил судебный иск от прокуратуры города с требованием признать неправомерным и отмену решения внеочередной сессии горсовета "О состоянии общественных отношений в Украине"

2 декабря сессия Славутичского городского Совета 28 голосами при поименном голосовании приняла решение обратиться к президенту Украины с просьбой возобновить переговоры об евроинтеграции Украины, отправить правительство нашей страны в отставку и наказать министра внутренних дел В. Ю. Захарченко. При этом следует отметить, что большинство депутатов славутичского городского совета являются представителями Партии регионов.

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

Про стан суспільних відносин в Україні


02.12.2013 №1250-37-VI

З урахуванням ганебного, відвертого, цинічного порушення конституційних прав і свобод громадян України та відповідних статей 26, 27, 28, 29, 39 Конституції України, що відбулось під час силового розгону мирного євромайдану, за активною участю молоді, студентів під прапорами України 30 листопада в Києві, викликаного непрофесійними та непослідовними діями уряду України щодо зриву підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, керуючись статтями 48, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», м і с ь к а р а д а – представники Славутицької територіальної громади, сорока дев’яти націй та народностей, різних партій і конфесій, громадських організацій та об’єднань, демонструючи спільний погляд на ситуацію, виключно в інтересах України та її громадян, усвідомлено
В И Р І Ш И Л А :

Звернутись із вимогою до Президента України Януковича Віктора Федоровича:
1. Покласти персональну відповідальність за жорстоке побиття учасників євромайдану на міністра внутрішніх справ України Захарченка В. Ю. та притягти його до відповідальності.
2. Висловлюючи занепокоєння суспільно-політичною ситуацією в країні, приниження та ігнорування думки громадянського суспільства, до чого призвели крайні, непрофесійні, запізнілі дії Кабінету Міністрів, просимо Вас терміново відправити уряд України у відставку.
3. З урахуванням заяв вищих посадових осіб Євросоюзу негайно відновити перемовини про євроінтеграцію України та підписання Угоди про асоціацію з ЄС.
Ми вважаємо, що формування нового Уряду, з метою об’єднання українського суспільства, повинно пройти на професійній основі із залученням фахівців вищого рівня в своїй сфері, в тому числі й з опозиційного середовища.
Для нас є несумнівним і те, що вищою цінністю суспільних відносин, непорушним і визначальним у житті будь-якого суспільства, є беззаперечне забезпечення прав і свобод громадян.

Міський голова В. П. Удовиченко


По словам депутата городского совета Ильгиза Исхакова, две недели Киевская обладминистрация давила на городского председателя, с требованием добровольно отменить решение. И вот, дождались: 19 декабря Славутичский горсовет получил иск прокуратуры в Окружной административный суд. Прокуратура считает, что жители Славутича, которых представляет по Конституции городской Совет, превышают свои полномочия, обращаясь с просьбой к Гаранту Конституции. А суд немедленно принял к рассмотрению иск прокуратуры. «Боюсь, что решение суда предрешено! – говорит Ильгиз Исхаков, - Но не исключаю, что следующее решение сессии будет содержать уже не просьбы, и не только в отношении правительства!»

Людмила ВАЩЕНКО



стр.1

стр.2

стр.3

стр.4

стр.5

стр.6

стр.7
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: