Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про причину, наслідки та долю людей, що постраждали під час пожежі 19 травня у Славутичі

Про причину, наслідки та долю людей, що постраждали під час пожежі 19 травня у Славутичі фото

Міський голова Славутича Юрій Фомічев озвучив інформацію про причину та наслідки пожежі, що сталася 19 травня у гуртожитку, що на вулиці Каштановій. Також повідомив про те, яку допомогу надали постраждалим, де розмістили тих, хто залишився без даху над головою, та чи зможуть виділити житло для постійного проживання цим людям у подальшому.

Про це розповів під час засідання виконавчого комітету у вівторок, 29 травня. За його словами, наслідки пожежі негативні, але без людських жертв.

Як інформувалося раніше, постраждалих з гутожитку переселили. Із 37 постраждалих осіб, лише  14 (з яких 4-ро дітей) виявили потребу у наданні тимчасового житла. Хтось поїхав до родичів чи близьких. А ті, що не мали такої можливості – були розміщені у головному корпусі лікарні, там, де мешкають ВПО. Очільник міста зазначив, що цим людям намагаються надати максимальну допомогу.

«Причина попередньо встановлена пожежниками – коротке замикання в одному з блоків. Додатково ще працюють експерти. При обстеженні помітно, що використовували багато електроприладів, досить високої потужності. Спрацювала пожежна сигналізація. Відреагували відповідно і чергові, і рятувальники. Загоряння було на 2-му поверсі», - розказав міський голова.

Він повідомив, що розглядаються різні варіанти, що з цим робити далі. Але зрозуміло, що цю споруду будуть виводити з експлуатації.

«Тим більше, це тимчасові споруди, які вже мали великий термін використання. Фактично 15 років назад можна було б їх списувати, розбирати і демонтувати. Але, зрозуміло, що переселити людей і тоді не було коли. І зараз це важке питання», - акцентував Юрій Фомічев.

На сьогоднішній день надати постійне житло постраждалим від надзвичайної ситуації у міста можливості нема. Адже, окрім того, існує чимала черга на отримання власного житла. І про це теж забувати не можна.

Але людям нададуть тимчасове житло – гуртожиток. Найбільш придатним для цього виявилася будівля колишнього інфекційного корпусу.

За попередньою домовленістю з головою Київської ОВА Русланом Кравченком, для Славутича виділять кошти на ремонт та переобладнання цього приміщення.

«Але це все треба узаконити, юридично оформити, зробити проєктно-кошторисну документацію, пройти відповідну експертизупровести торги на виконання самих робіт, реконструкції і т.д. Оптимістичний прогноз такий, що до кінця поточного року ми зможемо вже ввести в експлуатацію цю будівлю, як житлову.

До цього часу люди житимуть там, де вони живуть. Хто не має житла – надамо житло в лікарні і допоможемо з переїздом», - запевнив міський голова.

Також він повідомив, що зараз триває ще одна оцінка збитків, щоб люди змогли отримати максимальну компенсацію найближчим часом.

Та скоріше за все, кошти будуть виділені в два етапи. Спочатку постраждалі отримають певну суму. Після експертної оцінки збитків кожного, будуть виділені додаткові кошти, з іншого ресурсу.

Юрій Фомічев подякував швидке реагування та злагоджену роботу рятувальникам, диспетчерській службі та всім, хто брав участь у ліквідації наслідків пожежі, та надав допомогу постраждалим.

Олександра ЛАТИШЕВА

Читайте також: Надзвичайна подія у Славутичі: евакуювали 50 осіб

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: