Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Вісник Чорнобиля» в надійних руках!

«Вісник Чорнобиля» в надійних руках! фото

Зберегти унікальний архів «Вісника Чорнобиля», який потрапив до «Атомника України» після смерті головного редактора Миколи Петриченка (він очолював «ВЧ» з 1995 по 2000 роки) допомогли співробітники Славутицького загальноміського бібліотечно-інформаційного центру (ЗБІЦ).

Про це повідомляє Атомпрофспілка, посилаючись на Славутицьку централізовану бібліотечну систему, яка на своїй сторінці  у Фейсбук оприлюднила таку інформацію:

«Завдяки безпосередній участі голови профкому Чорнобильської АЕС Богдана Сердюка, загальноміський бібліотечно-інформаційний центр отримав безцінний для краєзнавчого відділу ЗБІЦ дарунок — підшивки газет «Вісника Чорнобиля», зібрані й збережені головним редактором «Атомника України» Миколою Петриченком, який свого часу (з 1995-го по 2000-й роки) був головним редактором «Вісника».

Дякуємо Людмилі Гап’юк, нинішній головній редакторці «Атомника України», яка передала нам цей архів, Павлу Олещуку, прессекретарю Атомпрофспілки, та Богдану Сердюку, який особисто доставив його».

 

 

Атомники також висловлюють вдячність Славутицькій ЦБС за співпрацю і збереження важливої історичної інформації, що знаходиться у виданні. Адже газетні публікації живуть не один день. Якщо вони збережені!

«Ми так само щиро вдячні творчому колективу бібліотечно-інформаційного центру та особисто завідувачці відділу інформаційних технологій Наталії Кокіній, з якою безпосередньо домовлялися про передачу архіву до міста-супутника Чорнобильської АЕС.

Ми впевнені, що пам’ять про мужніх і талановитих співробітників «Вісника Чорнобиля», серед яких був і наш редактор «Атомника України» Микола Петриченко, збережеться на довгі роки. Як і пам’ять про Героїв-чорнобильців, про яких розповідав цей часопис. Газетні публікації живуть не один день, якщо вони збережені!», -  написала Людмила Гап’юк, головний редактор «Атомника України».

Творимо нашу історію разом! Разом наближаємо перемогу України!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: