Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Волонтерство Славутича - виклики сьогодення

Волонтерство Славутича - виклики сьогодення фото

В Офісі підтримки зібралась ініціативна група волонтерів міста, щоб обговорити поточні виклики.

У Славутичі успішно працюють кілька волонтерських організацій та ініціатив. Сплеск волонтерського руху відбувся після анексії РФ територій України та воєнної агресії в 2014 році, другий етап розвитку волонтерства розпочався внаслідок повномасштабної війни РФ проти України у 2022 році.

Нині волонтери нарівні з іншими інституціями та органами місцевого самоврядування активно підтримують Збройні сили України, підрозділи сил територіальної оборони, організовують роботу щодо соціального захисту громадян, працюють у напрямку адаптації тимчасово переміщених осіб.

Наразі акцент на допомозі армії та внутрішньо переміщеним особам - це найважливіша робота волонтерів міста. В Офісі підтримки зібралась ініціативна група волонтерів міста, щоб обговорити поточні виклики.

На черговій зустрічі говорили про наступне:

-  як збільшити соціальний капітал громади через самоорганізацію жителів та соціальну активність славутичан;

-  як підсилити синергію волонтерського руху та співпрацю у роботі волонтерів;

-  якої допомоги (юридичної, організаційної, медіа тощо) потребують волонтери міста;

-  як краще організувати роботу міського волонтерського хабу-складу;

-  як визначати терміновість зборів на потреби славутичан;

-  як швидше та конструктивніше комунікувати волонтерам між собою.

Нагадаємо, депутати Славутицької міської ради підтримали впровадження Програми сприяння розвитку волонтерства Славутицької міської територіальної громади на 2023 рік. База програми розроблена Офісом Ради Європи, розробником програми у Славутичі є Офіс підтримки громадських ініціатив, що діє в Агентстві регіонального розвитку м.Славутича.

Дякуємо волонтерам та організаціям, які долучаються до підтримки громади міста та славутичан! Ваша волонтерська праця неоціненна – щиро захоплюємося вами! Ви в нас найкращі!

Тих, хто хоче долучитися до волонтерського руху у Славутичі, завжди радо чевають в Офісі підтримки громадських ініціатив. Телефон длч довідок: 050 353 11 35

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: