Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В яких випадках та куди потрібно звертатися за перепризначенням субсидії у неопалювальний період?

В яких випадках та куди потрібно звертатися за перепризначенням субсидії у неопалювальний період? фото

З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде ПЕРЕПРЕЗНАЧЕНО АВТОМАТИЧНО, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад домогосподарств. Водночас серед одержувачів є певна категорія, якій субсидію на неопалювальний період буде призначено після надання заяви та декларації.

Як повідомляє Центр надання адміністративних послуг м. Славутич, на наступний строк житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

- члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання, за які сплачують житлово-комунальні послуги;

- кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша ніж кількість зареєстрованих;

- домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

- у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи, які отримують субсидію за адресою, відмінною від місця реєстрації.

Виключно на підставі звернення громадянина надається на неопалювальний сезон також житлова субсидія, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу. Тобто субсидію було призначено 0,00 грн.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

ЦНАП нагадує, для отримання субсидії особи можуть особисто звернутися до наступних органів:

Уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;

Центру надання адміністративних послуг (в м. Славутич ЦНАП за адресою: вул. Героїв Дніпра, 2 за умови попереднього запису на прийом за телефоном (04579) 29694, 0956061570 або реєстрації в електронній черзі на веб-сайті ЦНАП);

Сервісного центру Пенсійного фонду України.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: