Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Щоб стати успішною людиною, треба на один раз більше встати, ніж впасти", - Володимир Удовиченко

"Щоб стати успішною людиною, треба на один раз більше встати, ніж впасти", - Володимир Удовиченко фото

У Загальноміському бібліотечно-інформаційного центрі відбувся черговий (уже п'ятий) випуск програми із циклу "Славутич - це МИ!", гостем якої став Володимир Удовиченко - Почесний мер Славутича, депутат Київської обласної ради.

Організатори заходу вирішили через програму привітати почесного мера Славутича з його Днем народження. Згадали, що він майже ніколи не залишався на свій день народження у місті, а на першотравень спішив до батьків, допомогти їм саджати картоплю.

У діалозі з незмінною ведучою Олександрою Латишевою розкривалися маловідомі сторінки життя Володимира Петровича.

Його мама Антоніна Трохимівна дуже хотіла щоб він став лікарем, а батько Петро Андрійович давав пораду сину вступати до Київського автодорожного інституту . Після його закінчення Володимир Петрович тривалий час працював у дорожньому будівництві, пройшов успішну кар'єру від майстра до інженера тресту " Київшляхбуд-1".

Цього дня люди прийшли почути, побачити і привітати Людину-легенду.

Як і кожному з нас, йому властиві сумніви і переживання, але він, маючи потужну енергію, знання та досвід, завжди притягував як магніт найрізноманітніші ідеї і проєкти для міста.

У ході розмови Володимир Петрович не раз дякував своїм батькам, вчителям, які навчили його шанувати людей, свій рід, свою землю.

В його словах звучить шана Чорнобильцям, які зразу після аварії, і зараз рятують світ від ядерного лиха.

"І в тому, що колектив ЧАЕС був сформований після аварії кваліфікованими кадрами, і в тому, що були запущені блоки ЧАЕС, і в подальшій боротьбі за виживання Славутича після закриття станцїї є велика праця Володимира Петровича. Він постійно боровся за соціальний захист Чорнобильців",- про це розповів гість з Києва, заслужений енергетик України, інженер - фізик, колишній працівник ЧАЕС, а потім і Верховної Ради України Михайло Миколайович Борисюк, - "Що зробив Володимир Петрович, і як він це зробив, може ще і не зрозуміли, бо треба це все осмислити!"

Люди вірили Удовиченку, поважали його лідерські якості, знання, досвід, людяність, тому шість разів обирали його своїм міським головою!

Неможливо перелічити всі неординарні заходи, здійснені у місті за ініціативи міського голови при підтримці громади.

Скільки сил треба було прикласти, щоб у Славутичі запрацювала Спеціальна економічна зона "Славутич". Недалекоглядні дії вищого керівництва держави зруйнували ці проєкти, але є віра, що будуть відроджені ці економічні механізми для залучення інвестицій і створення нових робочих місць.

Володимир Петрович має право називати себе патріотом-націоналістом. Вже понад 15 років при вході в його кабінет висіла табличка "Буду щиро вдячний за спілкування українською мовою!"

В його численних статтях, виступах, книгах плекалася українська національна ідея.

Він пише ще в 2008 році: "Я-українець, моя Батьківщина Україна, моя земля- українська, мій рід- український. Як важливо зрозуміти ці прості формули для кожного з нас і як це тяжко дається у вирі сьогодення. Для того, щоб знайти відповіді на ці та інші життєво важливі питання, треба хоча б розпочати пізнання великої і славної історії української державності".

Всі роки своєї практичної діяльності він дружив і дружить з наукою.

В його трудовій книзі останній запис: професор кафедри ефективного управління Київського університету імені Бориса Грінченка.

Він і зараз не тільки мріє про міжнародний університет у Славутичі, але і все буде робити для цього.

Його ім'я давно відоме за межами Славутича.17 років він представляв Україну в Конгресі місцевих та регіональних влад Європи.

Володимир Петрович завжди працював на меморандум поколінь.

Звертаючись до молоді він запропонував їм взяти в своє життя лише краплинку напрацьованого і тоді цей досвід у майбутньому обов'язково спрацює!

У фіналі зустрічі до всіх вагомих нагород Володимира Петровича додалася подяка від Громадської ради з розвитку міста та теплі вітання Лідії Леонець, Володимира Крупського, Олександра Забірченка,Людмили Любивої, Наталії Портної, Ніни Баришевської, Ольги Косаревої.

На честь іменинника звучали слова подяки і побажання здоров'я йому і всій родині, добрих новин і найскорішої Перемоги!

Людмила ЛЮБИВА

Фото: Вадим ІВКІН, Людмила ЛЮБИВА

 

Читайте також: 

 «Історії Славутича…» - зародження нової традиції

Славутич – подія, яка нас об’єднала (фоторепортаж)

Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр знову приймав у себе гостей (фото, відео)

"Чорнобиль - біль пам'яті": зустріч з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС (фоторепортаж, відео)

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: