Завантаження ...

Ніч пам'яті у Славутичі

Ніч пам'яті у Славутичі фото

День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи проводиться щорічно 26 квітня на річницю трагедії. Цього року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.

Доброю традицією у Славутичі залишається вшанування загиблих в наслідок аварії на Чорнобильській АЕС, яка сталася в ніч з 25-го на 26-те квітня 1986 року.

Щорічно славутичани беруть участь у почесній варті біля Пам'ятного знаку Героям Чорнобиля, що відбувається у рамках програми Ніч пам'яті. 

Запалені свічки, покладені до пам'ятного знаку квіти, хвилина мовчання...

Все це свідчить про те, що пам'ять про Героїв Чорнобиля живе в наших душах, наших серцях, залишається гірким спомином і невщухаючим болем.

Під час заходу славутичани залишили свої підписи під зверненням до Міжнародних організацій, представників і організацій уряду України щодо повернення з російського полону нацгвардійців ЧАЕС, які понад рік знаходяться у нелюдських умовах та піддаються жорстким тортурам. Рідні бранців, разом з працівниками Чорнобильської АЕС та небайдужими славутичанами, організували збір підписів на підтримку полонених з ЧАЕС та повернення їх додому.

 

Фото:Вадим ІВКІН, Владислав КУРОЧКІН, Богдан ВОЛОХ

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия