Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Поверніть з російського полону нащадків ліквідаторів аварії на ЧАЕС!

 Поверніть з російського полону нащадків ліквідаторів аварії на ЧАЕС! фото

Рідні полонених нацгвардійців з ЧАЕС звертаються з проханням повернути військовослужбовців вч 3041 з полону, які перебувають там уже понад рік.

Одним з перших питань порядку денного сесії депутатів Славутицької міської ради було зазначене саме це питання.

Міський голова Юрій Фомічев розповів, що військовослужбовці знаходяться на території росії, яка вважається найзабрудненішою радіацією, в жорстких умовах.

 

 

У хлопців, які вже повернулися з полону (37 чоловік), стан вкрай виснажений, вони хворі. Кожен втратив вагу на 30-35 кг. Постійні знущання, жахливе харчування, беззмінне перебування у радіаційно-забрудненому середовищі, відсутність інформації про ситуацію в Україні та можливості спілкуватися з рідними - далися взнаки.

Юрій Фомічев висловив велику вдячність за допомогу в цьому державним та міжнародним організаціям, зокрема депутату ВР Ользі Василевській-Смаглюк.

 

 

Присутні на засіданні родичі військовополонених розповіли, що їм стало відомо з неофіційних джерел, де саме перебувають наші полонені. Це в’язниця, яка вважається радіційно найзабрудненішим місцем в росії, з відти вивезли навіть «зеків».

Знаково, що поряд з цією спорудою знаходиться пам’ятний знак ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

 

 

Родичі полонених закликають до 26 квітня, Дня Чорнобильської трагедії, звільнити з російського полону нащадків ліквідаторів аварії на ЧАЕС, нацгвардійців, які охороняли станцію.

А також дякують за підтримку та допомогу усім небайдужим.

 

В результаті обговорення, депутати одноголосно вирішили подати звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів, РНБО, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, ГУР МО та міжнародних організацій МАГАТЕ, Червоного Хреста, ОБСЄ, ВООЗ, Всесвітньої організації операторів АЕС щодо скорішого обміну та повернення в Україну 131 нацгвардійця та двох військових територіальної оборони Славутича, які також є працівниками ЧАЕС.

Докладніше у відео:

 
 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: