Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Музейна колекція Славутича поповнилась ще одним вишитим рушником

Музейна колекція Славутича поповнилась ще одним вишитим рушником фото

У музейний колекції Краєзнавчого музею Славутича та Чорнобильської АЕС стало більше вишитих рушників.

Це – рушник, який подарувала музею Ніна Петрівна Новосад. Ніна Петрівна родом з Волині. Жила й працювала в Селі Крижівка Рожищенського району. Вийшовши на пенсію, пані Ніна захопилася вишиванням. Нині вона мешкає в Славутичі.

Два роки тому внучка привела Ніну Петрівну до нашого музею, тоді якраз у музеї експонувалася виставка вишитих рушників. Оглядаючи роботи вишивальниць з Чернігівщини, Ніна Петрівна розповіла про свої вишиті рушники, про особливості вишивки на Волині… І настільки ця тема зацікавила музейних працівників і саму пані Ніну, що вона навіть принесла показати нам свої роботи, а також пообіцяла вишити рушника спеціально для музею.

 

 

І от на другий день Великодня Ніна Петрівна та її внучки Альона й Настя завітали до музею з подарунками. Євген Абдулайович Алімов, директор музею, своєю чергою, передав пані Ніні невеличкий сувенір на добру згадку. Слід сказати, що попри свій поважний вік, пані Ніна дуже енергійна, напрочуд позитивна людина, а ще – дуже скромна (навіть фотографуватися відмовилася).

 

Дякуємо Ніні Петрівні за її працю, щедрість, оптимізм, за увагу до нашого музею. Бажаємо їй доброго здоров’я та натхнення!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: