Завантаження ...

Славутицькі фахівці на Міжнародному форумі реабілітації

Славутицькі фахівці на Міжнародному форумі реабілітації фото

Фахівці Соціально-психологічного центру м.Славутич взяли участь у Міжнародному форумі реабілітації, що проходив у Львові.

Учасниками заходу є медики, експерти, представники міжнародних організацій та фондів. Під час дискусій та панелей вони діляться практиками та обговорюють рішення щодо лікування, протезування та реабілітації людей, які отримали травми внаслідок війни.

За словами міністерки у справах ветеранів Юлії Лапутіної, станом на 24 лютого 2022 року в Україні статус ветеранів мали півмільйона людей. Майже 80% з них зараз знову стали на захист України.

"Ми розробили формули захисників і захисниць. Коли він на фронті або вона, це є воїн безпосередньо, військовослужбовець. А коли він повертається до себе, до суспільства, він має стати воїном відновлення. Ми маємо надати йому все, щоб став таким, і потім, розуміючи, що загроза з боку Росії нікуди не подінеться, ми маємо зробити людей готовими знову стати на захист країни", — каже Юлія Лапутіна.

На заході також побували і славутицькі фахівці.

"Обмінялися досвідом з міжнародними фахівцями щодо якісної реабілітації людей, які постраждали внаслідок воєнних дій в Україні", - повідомив директор Соціально-психологічного центру м.Славутич Віктор Одиниця.

 

 

Як повідомлялося slavutych.info, Соціально-психологічним центром м.Славутича, спільно з Мінмолодьспорту, Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Міністерством у справах ветеранів України, розпочали навчання координаторів соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України» щодо ефективної взаємодії з ветеранами війни, Захисниками та Захисницями України.

Нині у рамках цієї програми триває комплекс занять, з розкладом яких можна ознайомитися на сторінці Активні Парки м.Славутич, де запропоновано план заходів на поточний тиждень

Вівторок - 18.04. 2023р. о19.00

Проведення заходу на спортивній площадці 4ї школи, гра у волейбол/бадмінтон. Орієнтовний час занять 2 години.

Четверг - 20.04. у 18.30

Проведення гри у футбол (штучне поле 4-ї школи) та знайомство з грою в пітанк. Оріентовний час заходу 2 години.

Неділя - 23.04.2023

Велопробіг за межами міста (Славутич-Мекшуновка-Неданчичи-Славутич). Оріентовно 3-4години.

Нагадаємо, “Активні парки” – це урядовий проєкт, що покликаний залучити всі верстви населення до оздоровчої рухової активності на свіжому повітрі. Станом на сьогодні в Україні створено 750 активних парків. Їх роботу забезпечують професійні координатори – фахівці, які допомагають впроваджувати оздоровчу рухову активність серед усіх верств населення, у тому числі осіб з інвалідністю.

Читайте також: Славутицькі фахівці навчають координаторів соціального проєкту Президента України

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия