Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чорнобиль - пам’ятаємо…

Чорнобиль - пам’ятаємо… фото

Щорічно Славутич вшановує загиблих і щиро дякує живим Героям – ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, дякуючи їм за порятунок всього світу, ціною власного здоров’я і життя. Щодо цієї події у місті зазвичай проводиться ряд заходів. Чергове засідання громадської ради з розвитку міста Славутича, за ініціативи голови ГО Володимира Удовиченка, присвятили саме заходам з нагоди 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Уже минуло майже 37 років з того часу, як сталася найбільша техногенна катастрофа у світі  - аварія на Чорнобильській АЕС. Промайнуло чимало часу, але той біль і пам'ять про чорнобильську трагедію й досі живе в нашій пам’яті,  наших серцях.

Члени громадської ради активно обговорювали різні варіанти, як провести пам’ятні заходи в умовах воєнного стану,  кого запросити та як приділити гідну увагу всім, хто причетний до ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

 

Нажаль традиційні масові заходи вшанування загиблих Героїв Чорнобиля у Славутичі  – Ніч пам’яті, Почесна варта біля Пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» та інші, в таких масштабах, як це проводилось раніше, в умовах війни та, відповідно, комендантської години, провести не можливо.

 

 

Але, як повідомила Лідія Клімова – голова ГО «Товариство ветеранів ЧАЕС м. Славутич», покладання квітів до Пам'ятного знаку на честь Героїв Чорнобиля цього разу планують провести вдень, 26 квітня, 12:23.

Потому відбудеться урочисте вшанування та нагородження ветеранів Чорнобильської АЕС та ліквідаторів наслідків аварії Чорнобильської катастрофи.

 

Читайте також: «Історії Славутича…» - зародження нової традиції

 

25 квітня у Загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі, о 15:00, відбудеться зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, у рамках програми «Славутич – це МИ!», що створена за підтримки відділу культури міста та громадської ради з розвитку Славутича. Цього разу запропонована тема для обговорення «Чорнобиль: біль пам’яті».

Нагадаємо, цикл програм у розділі «Історії Славутича…», розробляється колективом ЗБІЦу, на чолі з Наталією Портною. Модератор проєкту – Олександра Латишева. Технічний супровід – Наталія Кокіна. Це буде вже четверта зустріч у рамках цього проєкту.

 

Читайте також:  Славутич – подія, яка нас об’єднала (фоторепортаж)

 

Читайте також: Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр знову приймав у себе гостей (фото, відео)

 

26 квітня, спільно з міською владою та громадськістю міста, відбудеться покладання квітів до Пам'ятного знаку на честь Героїв Чорнобиля. Цього ж дня відбудеться зустріч ветеранів-чорнобильців у Краєзнавчому музеї Славутича та Чорнобильської АЕС.

 

Щодо загальноміської програми відзначення 37-ї річниці аварії на ЧАЕС, то вона з’явиться пізніше. Слідкуйте за офіційними оголошеннями.

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: