Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Лялька-мотанка дитячими руками

Лялька-мотанка дитячими руками фото

У рамках тижня дитячого читання, у Бібліотечно-інформаційному центрі для дітей та юнацтва відбувся майстер-клас від знаної майстрині з виготовлення українських оберегів ляльок-мотанок, завідувачки дитячої бібліотеки - Наталії Козленко для маленьких відвідувачів.

Під час створення ляльки-мотанки пані Наталя дотримується давніх традицій і канонічних правил, у той же час, має індивідуальний стиль. Її ляльки – яскраві, самобутні і оригінальні.

Останні 5 років яскравим її захопленням є створення (мотання) авторської ляльки-мотанки. Попри жахіття війни, вона творить усе нові й нові образи української ляльки та дарує дітям і дорослим радість. Майстриня не просто виготовляє ляльки-мотанки, а відроджує у своїх доробках традиційний український одяг, старовинний український орнамент.

 

 

ЇЇ шедевральні роботи викликають захоплення. Кожну дрібничку вона виготовляє власноруч. А свої витвори майстриня демонструє на всеукраїнських, обласних і місцевих виставках та конкурсах традиційної української іграшки, де посідає почесні місця.

 

 

 

Що ми знаємо про ляльку-мотанку? Це одна з найдавніших народних іграшок, яка, пройшовши крізь тисячоліття, існує і популярна нині. Здавна лялька-мотанка в кожній родині виконувала роль оберега, була символом мудрості, берегинею роду, символом матері-прародительки та зв’язку поколінь. Секрети виготовлення ляльок передавалися в родині від матері до доньки.

 

 

Звичайно, для малечі вона намагається пояснити і показати все зрозуміло, передати свій досвід починаючи із самих "азів". Але видно, що дівчатка з першого разу захопилися виготовленням таких незвичних для них ляльок.

 

 

Хочеться подякувати Наталії Анатоліївні і творчому колективу Бібліотечно-інформаційного центру для дітей та юнацтва, що продовжують прищеплювати любов до книжки славутичанам змалку і шукають для цього різні шляхи. Під час таких спілкувань діти розкривають свій творчий потенціал, пізнають культуру українського народу, вчаться любити свою культуру і свою Батьківщину.

Нагадаємо, тиждень дитячої книги у Славутичі тривав з 1 до 8 квітня. А дитяча бібліотека цими днями відзначила свій 35-річний ювілей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: