Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич стане гостем у мережі міст GMF- 2023

Славутич стане гостем у мережі міст GMF- 2023 фото

Асоціація GMF "Група європейський муніципалітетів з ядерними установками" визначила місто Славутич запрошеним гостем у мережі міст GMF у 2023 році.

GMF Група європейських муніципалітетів з ядерними установками є неприбутковою асоціацією муніципалітетів та асоціацій муніципалітетів з ядерними установками в європейських країнах.

Наразі GMF підтримується муніципалітетами з ядерними установками з Бельгії, Болгарії, Чехії, Франції, Фінляндії, Угорщини, Нідерландів, Норвегії, Румунії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії та Великобританії.

GMF був офіційно створений у 2000 році для сприяння залученню місцевого рівня до менеджменту у ядерній сфері.

На своєму веб-сайті GMF так пише про Славутич:

"Місто виникло після аварії на Чорнобильській АЕС. Нині місто є підписантом Європейських угод: «Мери за клімат та енергію» та «Мери за економічне зростання». У 2021 році Славутич став першою «Малою культурною столицею України». Тут реалізується проект «Славутич – лабораторія безбар'єрності», ініційований першою леді Оленою Зеленською.

Через військове вторгнення рф повністю змінився спосіб життя. Проте містяни охоче розвивають нові напрямки діяльності. Зокрема, 27-28 квітня муніципалітет організовує щорічну міжнародну конференцію INUDECO "Проблеми зняття з експлуатації об'єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища INUDECO 2023. Тема: «Ядерна енергетика: виклики війни»"

Дякуємо команді GMF за можливість для Славутицької громади бути почутими! Дякуємо за підтримку.

Інформація про Славутича є на сайті GMF https://gmfeurope.org/slavutych/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: