Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Лікарі Інституту серця провели фахове консультування атомників ЧАЕС (відео)

Лікарі Інституту серця провели фахове консультування атомників ЧАЕС (відео) фото

В офісі Чорнобильської АЕС, що у місті Славутич, провели прийом лікарі-кардіологи Інституту серця МОЗ України. Фахова консультація лікарів найбільшої та найсучаснішої клініки в Україні була організована МАГАТЕ на запит Чорнобильської АЕС.

За словами генерального директора Інституту Серця Бориса Тодурова, у медзакладі проводиться понад 6000 операцій на серці за рік, а також протягом минулого року здійснено 21 трансплантацію серця та 14 трансплантацій нирок.

Останні півроку команда фахівців їздить до деокупованих міст, де проводить відповідні консультації для постраждалих від війни людей, що з вадами серця і потребують допомоги.

 

 

«Сьогодні ми приїхали на Чорнобильську станцію, оскільки люди, які тут працюють, були в окупації та вже понад рік не можуть отримати такого якісного медичного обслуговування, яке їм потрібно. Люди працюють в стресових ситуаціях, у більшості з них гіпертонічний криз, підвищений кров’яний тиск, деякі мають ішемічну хворобу серця. Дехто має набуті вади серця», - розповідає лікар.

Через певні труднощі, пов’язані з роботою у закритому середовищі та умовами, які спричинила війна, людям проблематично приїхати навіть до Києва. Тому лікарі медзакладу,  у складі 5 фахівців інституту, що взяли з собою відповідне кардіологічне обладнання, приїхали до Славутича під егідою МАГАТЕ. Розповідає Борис Тодуров.

Він каже, що 80% оглянутих атомників отримали направлення на дообстеження у самому Інституті серця. Близько 50% з них потребують оперативного втручання.

«Деякі працівники ЧАЕС, які пройшли лише першу процедуру кардіоскринінгу, зараз знаходяться на дообстеженні і лікуванні в Інституті серця. У нас є договір з Інститутом серця про співпрацю. Найближчим часом буде організовано прийом у м.Славутич. Персонал ДСП «ЧАЕС» буде проінформовано завчасно. Запис на прийом здійснюватиме група охорони праці відділу відомчого нагляду», - повідомив заступник  начальника відділу Микола Шестопал.

Як запевнив Борис Тодуров, наступного разу вони приїдуть до Славутича через місяць-два. А адміністрація станції підготує нові списки тих співробітників, які ще не пройшли огляд фахівців Інституту серця, але потребують такої консультації. Співпраця триває.

Докладніше у відеосюжеті Державного спеціалізоване підприємства «Чорнобильська АЕС»

 
 

Нагадаємо, 22.03.2023 з робочим візитом до КНП "Славутицька міська лікарня" СМР завітали представник МАГАТЕ International Atomic Energy Agency (IAEA) Dr. Liliana Salary та лікар-кардіохірург, директор Інституту серця Тодуров Борис Михайлович.

За інформацією КНП "Славутицька міська лікарня" СМР, під час зустрічі говорили про надання допомоги пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями. 

"Тепер, славутичани зможуть отримати професійну консультацію провідних кардіологів та, в разі невідкладних станів, ургентну допомогу в Інституті Серця Міністерства охорони здоров'я України на безоплатній основі", - повідомили у Славутицькому медзакладі.

Читайте також: Візит представника МАГАТЕ до лікарні м.Славутича

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: