Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич відвідали віцеканслер та посол Німеччини (фото)

Славутич відвідали віцеканслер та посол Німеччини (фото) фото

3 квітня місто Славутич відвідали Віцеканцлер Німеччини, Федеральний міністр економіки та захисту клімату Роберт Габек та Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

Про це сьогодні повідомила Славутицька міська рада.

На Центральній площі міста висока делегація поспілкувалася із славутичанами, які досить емоційно розповіли, як місто виживало у період ворожого оточення, про акцію супротиву окупанту 26 березня, славутицьких воїнів-захисників.

 

 

«Дякую вам за такі розповіді очевидців. І щиро дякую за те, що ви зберегли ЧАЕС, бо найгіршим у цей жахливий рік було б пережити ще одну ядерну катастрофу.

Я б хотів побажати вам всеохоплюючої світової підтримки, щоб якомога швидше прийшов мир, і щоб якнайшвидше повернулися ті, кого від нас забрали. Дякую вам!», — сказав  пан Віцеканцлер.

Поважні гості вшанували і пам’ять Героїв-чорнобильців, поклавши квіти до меморіального знаку.

 

 

 

У залі засідань Славутицької міської ради Роберт Габек та Анка Фельдгузен з міським головою Юрієм Фомічевим обмінялися інформацією. Гості поцікавилися як наразі працює персонал Чорнобильської АЕС, про кількість та умови проживання у місті внутрішньо переміщених осіб. У ході зустрічі говорили про українсько-німецьке партнерство, розвиток альтернативної енергетики, залучення інвестицій. Також міський голова Юрій Фомічев представив напрацьовані проєкти розвитку Славутича.

 

 

Схвильованим стало спілкування із дружинами військовополонених військової частини 3041, які розповіли про всі тяготи російського полону та звернулися до Віцеканцлера Німеччини з проханням долучитися до звільнення їх чоловіків.

 

Нет описания фото.

 

У свою чергу Роберт Габек запевнив, що зробить все можливе, що від нього залежить, щоб скоріше повернулися ті, кого від нас забрали та подякував жінкам за надану можливість доторкнутися до проблеми полонених.

 

 

У цей день відбулася також зустріч з адміністрацією ЧАЕС та працівниками станції, які пережили російську окупацію у лютому-березні 2022 року.

 

 

Підсумовуючи насичений день, Віцеканцлер Німеччини, Федеральний міністр економіки та захисту клімату Роберт Габек написав у своєму Instagram:

«Рішучість людей протистояти ворогу та дати Україні майбутнє вільної країни прослідковується всюди, у всіх розмовах, і ми не припиняємо підтримувати Україну в цьому: грошима, зброєю, допомогою у відбудові. Це моє послання для всіх українців».

 

Нагадаємо, 3 квітня також Віцеканцлер Німеччини, Федеральний міністр економіки та захисту клімату Роберт Габек та Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен, разом з президентом України Володимиром Зеленським відвідали село Ягідне, на Чернігівщині, жителів якого під час окупації росіяни місяць утримували у шкільному підвалі. Серед заручників були і дві наші славутичанки-волонтерки.

 

Фото: Вадим ІВКІН, пресслужба ДСП "ЧАЕС"

 

 

Відео: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: