Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«НАЕК «Енергоатом» готується до з'єднання української та європейської енергосистем

«НАЕК «Енергоатом»  готується до з'єднання української та європейської енергосистем фото

Енергоатом готується до запуску повітряної лінії, яка через Польщу з'єднає українську та європейську енергосистеми

В межах робочого візиту на одну з українських АЕС президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, оглянувши стан підготовки цієї лінії до експлуатації, переконався, що свою частину робіт Компанія завершила у повному обсязі.

 

 

Наразі на майданчику вже змонтовано частину необхідного обладнання, а відповідні підрозділи Енергоатома проводять роботи, які передують пусконалагоджувальним. Тож щойно свою частину зобов'язань виконає і НЕК «Укренерго», лінію можна буде вводити в експлуатацію. За оцінками фахівців, роботи НЕК може закінчити в квітні.

Повітряна лінія електропередачі, яка працювала ще за СРСР, відтоді як він розпався, була виведена з експлуатації та з 1991 року не працювала. Саме Енергоатом порушив питання про необхідність її відновлення, і завдяки активній позиції Міністерства енергетики це стало можливим.

 

«Так ми розширюємо свої можливості та зміцнюємо зв'язок України з європейською енергосистемою. Це надзвичайно важливо в умовах, коли росія веде прицільні обстріли нашої енергетичної інфраструктури», – наголосив Петро Котін.

І додав: у перспективі ця лінія електропередачі дасть Україні можливість експортувати й імпортувати електроенергію до країн ЄС, що матиме позитивний вплив для розвитку вітчизняної економіки.

НЕК "Укренерго" 

#UAразом #standwithukraine #stoprussia

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: