Завантаження ...

Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр знову приймав у себе гостей (фото, відео)

Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр знову приймав у себе гостей (фото, відео) фото

В рамках проєкту «Історії Славутича» «Славутич-вторгнення окупантів. Подія, яка нас об'єднала», нашим гостем був міський голова Юрій Фомічев.

Ведуча Олександра Латишева зуміла професійно побудувати діалог між аудиторією і спікером. Юрій Кирилович ділився своїми спогадами та відповідав на запитання і ведучої, і залу. 

 

 

Міський голова розповів про те, як тривала оборона Славутича та чому було прийнято військовим залишити Славутич. Також він розповів про те, як потрапив в полон та що там відбувалось і, з рештою, як удалось вмовити окупантів, щоб ті не стріляли по мирному мітингу, адже там немає озброєних людей.

 

 

"Всі хто вийшов на площу Славутича того дня - це просто Герої! Рашисти не очікували, що така кількість славутичан піде на їх БТРи, і що цих Людей не зупинили ні гранати, ні постріли...", - сказав Юрій Фомічев.

 

 

До спогадів долучилися директор Славутич Кіноконцертний комплекс Лариса Маслій, заступник міського голови Олександр Линкевич, почесний мер Славутича Володимир Удовиченко.

 

 

 

Гість програми, почесний мер Славутича Володимир Удовиченко, захоплюючись діями славутичан, так висловив своє відчуття:

"Ми йдемо до Перемоги, а Савутич - уже переміг!" 

 

 

З особливим трепетом і увагою присутні переглянули відеоролик, який був знятий славутичанином Григорієм Соколюком і який набрав тисячі лайків в інтернеті.

 

 

За задумами організаторів проєкту, який ініціювали Славутицька централізована бібліотечна система Culture має значення та Громадська рада з розвитку міста, саме на таких зустрічах з славутичанами буде йти розмова про історії Славутича та його жителів.

 

 

 І на закінчення зустрічі традиційний подарунок - цікава книга архітектора урбаніста Йена Геля «Міста для людей» про те, як може виглядати сучасне місто, про перетворення мегаполісів на комфортні міста.

 

 

 

Славутицька централізована бібліотечна система

Culture має значення

Фото: Вікторія ВОРОБЙОВА, Вадим ІВКІН

Читайте також: Славутич – подія, яка нас об’єднала (фоторепортаж)

 
 
Відео: ТБ "Медіадім"
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия