Завантаження ...

Чемпіонат Чернігівського району з міні-футболу: перший тріумф «Свишені»

Завершився 23-й відкритий чемпіонат Чернігівського району Чернігівської області з міні-футболу. Рівно місяць тривали футбольні баталії у чудовому залі фізкультурно-оздоровчого комплексу «Олімпієць» міста Славутича Київської області. Боротьбу за чемпіонський титул вели 32 колективи

 

Завершився 23-й відкритий чемпіонат Чернігівського району Чернігівської області з міні-футболу. Рівно місяць тривали футбольні баталії у чудовому залі фізкультурно-оздоровчого комплексу «Олімпієць» міста Славутича Київської області. Боротьбу за чемпіонський титул вели 32 колективи з Чернігівського, Ріпкинського, Куликівського районів, міст Чернігова і Славутича.

Шість кращих із них 28 березня зійшлися у фінальному турнірі, аби визначити чемпіона і решту призерів першості. 6 команд були розбиті на дві групи, а остаточний розподіл підсумкових місць визначився у стикових поєдинках.

Група 1
--------------
«Атлетик» (Славутич) – «Кера» (Лукашівка) 2:1 (2:0)
«Холдинг» (Чернігів) – «Кера» 3:0 (1:0)
«Холдинг» – «Атлетик» 1:3 (1:1)


Напрочуд рівна група, тож всі матчі проходили вкрай напружено. «Атлетик» після першого тайму вигравав у «Кери» 2:0, на початку другого суперник пішов уперед, швидко відіграв один м’яч і до фінального свистка відчайдушно намагався врятувати поєдинок, тож напруження і неймовірна інтрига зберігалися до останнього. «Холдинг» проти «Кери» відкрив рахунок лише з пенальті на 9-й хвилині і тільки по перерві зумів розвинути перевагу.

А от перемога «Атлетика» над «Холдингом» стала справжньою сенсацією. Господарі швидко відкрили рахунок (3-я хвилина, Шестопал), суперник з великими труднощами, але таки відігрався (10-а хвилина, Зенченко). Вирішальним став вдалий розіграш штрафного «Атлетиком» на 18-й хвилині (Нестеренко). Прагнучи відновити рівновагу, «Холдинг» замінив воротаря п’ятим польовим гравцем, створював постійну напругу біля воріт суперника, однак наприкінці гри пропустив випад (26-а хвилина, Вершигора).

Група 2
--------------
ФК «Чернігів» – АК «БАРС» (Чернігів) 3:1 (3:0)
«Свишень» (Кувечичі) – АК «БАРС» 3:1 (3:0)
«Свишень» – ФК «Чернігів» 7:1 (4:0)


«БАРС» невдало проводив перші тайми обох поєдинків. Другу половину чернігівські футболісти проводили краще, однак змогли лише скоротити відставання. Путівка в фінал розігрувалася в останньому матчі. Досить довго суперники діяли на рівних, але після влучного удару Ігоря Тарикіна на 9-й хвилині «Свишень» повела в рахунку. Прагнучи відігратися, ФК «Чернігів» наразився на гострі контратаки і, зрештою, «посипався». За кілька хвилин рахунок зріс до 4:0, а в другому таймі «Свишень» довела справу до розгрому.

Стикові матчі
--------------------
За 5-6 місця. АК «БАРС» (Чернігів) – «Кера» (Лукашівка) 3:0 (+:-)
За 3-4 місця. «Холдинг» (Чернігів) – ФК «Чернігів» 4:1 (1:0)
За 1-2 місця. «Атлетик» (Славутич) – «Свишень» (Кувечичі) 1:2 (0:2)

Розстроєні невдачею гравці «Кери» достроково залишили турнір, тож матч за 5-6 місця не проводився, технічна перемога зарахована АК «БАРС».

Дуже напружено проходив поєдинок за «бронзу». «Холдинг» відкрив рахунок на 5-й хвилині (Тимошенко), ФК «Чернігів» також небезпечно атакував, але дуже впевнено діяв воротар суперника Євгеній Горовий. На 16-й хвилині Тимошенко і Баринцев довели перевагу «Холдинга» до 3:0, однак і після цього про переможця говорити було передчасно. Калениченко на 24-й хвилині скоротив відставання, ФК «Чернігів» мав ще кілька небезпечних моментів. А на останній хвилині Є. Горовий вдало підключився до атаки партнерів і поставив крапку в матчі – 4:1 і «Холдинг» третій.
«Свишень» вчетверте поспіль потрапляє в фінал, однак до цього хлопцям відверто не щастило. В 2012-му програли «Кері» (4:4, пен. 2:4), через рік – «Холдингу» (0:2), а в минулому чемпіонаті – «БЮС-Гарантії» (3:7). Тож і вийшло, що флагман районного футболу, здобувши за останні кілька сезонів всі можливі трофеї, ніяк не міг досягти успіху у першості з міні-футболу.

Але, нарешті, все склалося. Вже в дебюті кувечичці швидко відкрили рахунок – на 2-й хвилині відзначився кращий бомбардир змагань Денис Гребенчук. Втім, суперник відчайдушно опирався, тож на полі точилася гостра боротьба. За хвилину до перерви перевага «Свишені» збільшилася (автогол Забровського). Однак у другому таймі «Атлетик» зумів скоротити відставання (17-а хвилина, Нестеренко) і доля поєдинку залишалася під питанням до останніх секунд, як то і має бути у вирішальному матчі. Втім, «Свишень» відстояла свої ворота, а воротаря Вадима Тарикіна було визнано кращим гравцем турніру. Таким чином, «Свишень» здобула перемогу 2:1 і вперше завоювала титул чемпіона Чернігівського району з міні-футболу.

Кращім бомбардиром турніру визнано Дениса Гребенчука («Свишень») – 15 м’ячів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия