Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич досліджуватимуть британські вчені: що відомо?

Славутич досліджуватимуть британські вчені: що відомо? фото

Славутич номінований для вивчення у британському STEM-конкурсі, де досліджуватимуть клімат та способи досягти цілей сталого розвитку.

Про це повідомляє Славутицька міська рада у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що британська міжнародна освітня асоціація обрала Славутич як місто-предмет для вивчення: зосередяться, зокрема, на екологічних проблемах, спричинених росією та Чорнобильською катастрофою.

«Нині українська земля, повітря і вода забруднені шкідливими речовинами та завалені залишками знищених боєприпасів, згоріли сотні тисяч гектарів лісу. Екологія України страждає від війни. Нищити українське довкілля росія почала ще 2014 року. Перші випадки саме екоциду після повномасштабного вторгнення росії стосувалися атомних електростанцій: Чорнобильська станція була захоплена в перший день великої війни.

Враховуючи всі ці екологічні проблеми і загрози, українські міста сьогодні потребують нових стійких та стратегічних рішень. Місто Славутич – завжди було міжнародним майданчиком для інженерів і науковців з обміну досвідом у сфері атомної енергетики, екології та новітніх технологій. Економічний та стабільний розвиток – найголовніше завдання для кожного мера. Тож, ми відкриті до будь-яких інноваційних рішень у сфері стійкого відновлення Славутича для кращого майбутнього його жителів!» — звернувся до учасників мер міста Юрій Фомічев.

Фото slavutych.info

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: