Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На конференції у Кракові побувала делегація із Славутича

На конференції у Кракові побувала делегація із Славутича фото

Славутицька делегація стала учасницею конференціі у Польщі - «Разом за Україну. Рік допомоги та виклики на майбутнє», організовану Краківським округом, за ініціативи міського голови - Войцеха Палки.

Як повідомляє Славутицька міська рада, посилаючись на Powiat Krakowski, конференція стала частиною зобов'язань, прийнятих у липні 2022 року в Хомбурзі, район Саарпфальц, представниками органів місцевого самоврядування Польщі, Німеччини та України в рамках "Міжнародного альянсу за мир та громад в Європі".

 

У Кшешовіце представники: Powiat Jarosławski Powiat Jarosławski Powiat Bieszczadzki Powiat Lubaczowski Львівського району, Яворівського повітну, Калуського повітну, Перемишлан, Славутича, Трожянець, Спотолкві та, віддалено, Саарпфальського повітну.

 

 

Перший день був наповнений виступами про форми та способи допомоги Україні в нинішній воєнній кризі та презентаціями способів управління подарованою допомогою. Свої презентації представили: староста Wojciech Pałka "Дії для України за Краківським округом", Łukasz Kmita - Wojewoda Małopolski "Дії Малопольського воєводства, взяті під час війни. Координація співпраці влади та місцевого самоврядування. " та Łukasz Smółka - Wicemarszałek Województwa Małopolskiego "Малопольське воєводство для України. "Події минулого року з точки зору Консульства України в Кракові презентував консул Viacheslaw Wojnarowski, після чого ЖП розповів про форми дій, які він здійснив для України та українців. "Маріуш Сюдек з Підкраківського війська ЖП. У цій частині конференції до гостей приєднався мер району Саарпфальц Феофіл Галло, ініціатор союзу, підписаного в Хомбурзі.

 

 

Далі гості з України розповіли про допомогу з Польщі та Німеччини, про подальші потреби та надії на майбутнє. Перший день конференції завершився підписанням мерами Вацлавом Грегорчиком та Олегом Вольським листа про намір щодо налагодження співпраці між комунаною Кшешовіце та комунаною Дзеґолків.

 

 

На другий день конференції гості відвідали монастир Босоногих кармелітів у Черні та замок Тенчин у Рудно, а потім до журналу County Help у Черніхуві, де отримали подарунки, приготовані Краківським повітом, Саарпфальським повітом та Ландкреїсом Мюнхен.

 

Під час конференції Краківський район представляли: мер Кракова Войцех Палка, голова районної ради Пьотр Горай, віце-мер Adam Slusarczyk віце-президент районної ради Konrad Szymacha та Arkadiusz Wrzoszczyk член правління Wanda Kułaj та радники: Войцех Карват, Marek Piekara та час.

Партнерами заходу були: Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego , Małopolski Urząd Wojewódzki та Hufiec ZHP Podkrakowski im. Krakowskich Szarych Szeregów .

Фото: Кшиштоф Камінський, Катажина Криса, Єва Некурзак / Районна рада в Кракові

Theophil Gallo Violetta Frys Мюнхенський район

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: