Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Поверніть додому полонених нацгвардійців ЧАЕС!

Поверніть додому полонених нацгвардійців ЧАЕС! фото

133 нацгвардійці, які охороняли Чорнобильську АЕС на момент повномасштабного вторгнення російських військ, досі в полоні. Вони заслуговують на волю!

Первинна профспілкова організація Чорнобильської АЕС сьогодні, 26 беррезня, у День Національної гвардії України, звертається до вищого керівництва держави з проханням зробити все можливе для повернення додому полонених нацгвардійців ЧАЕС, які з лютого 2022 року не бачили своїх рідних!

Будь ласка, допоможіть повернути нацгвардійців додому!  Їх з нетерпінням чекають сім'ї і благають про допомогу. Вони повинні бути почутими!", - йдеться у зверненні ППО "ЧАЕС".

Із закликом про допомогу звернулися до Офісу Президента України, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Міністерства оборони України, Олени Зеленської, Команди Зеленського, Головного управління Національної гвардії України (ГУВВ), Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, UN OCHA Ukraine, Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine, UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні, НАЕК Енергоатом , Державного агентства України з управління зоною відчуження, Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, нацгвардійці, що охороняли ДСП "Чорнобильську АЕС", попали в полон під час окупупації електростанції російськими військами у перший день повномасштабного наступу ворога 24 лютого.  Відступаючи, ворожі війська залишили стратегічний обєкт, але прихопили з собою всіх полонених військовослужбовців - 169 осіб. Завдяки перемовинам з росіянами, Україні вдалося повернути додому і декілька нацгвардійців з ЧАЕС. Але на сьогодні 133 військовослужбовця залишаються бранцями підступного ворога і, ймовірно, знаходяться на території росії.

Наразі доля українських військових невідома

Читайте також: Родичі цивільних заручників зі Славутича не втрачають надію

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: