Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Реформування освіти в Славутичі (варіант №2)

Реформування освіти в Славутичі (варіант №2) фото

Управління освіти і науки продовжує знайомити зі смінами в освіті Славутича.

До вашої уваги варіант №2.

За інформацією Управління освіти і науки Славутицької міської ради, цей варіант має нашу робочу назву «двіжовий», тому що передбачає РУХ!

В чому його суть?

Зрозуміло, що приводимо у відповідність назви та типи закладів, керуючись державними правовими актами у сфері освіти.

Одночасно здійснюється переміщення учнів між закладами, як саме - розглянемо слайд:

2023/2024 н.р.

Славутицький ЗЗСО №1. Починаючи з 2023/2024 н.р. не набирає 1-ші класи і переводить 10 та 11 клас до Славутицького ЗЗСО №3, поступово випускає 4 класи і стає класичною ГІМНАЗІЄЮ в 2027/2028 н.р., (де будуть навчатися учні з 5-9 класи).

Славутицький ЗЗСО №2. З 2023/2024 н.р. ПОЧАТКОВА школа

Славутицький ЗЗСО №3. Отримує статус ЛІЦЕЮ з ГІМНАЗІЄЮ, де в мережі будуть 5-11 класи, а учні початкових класів (1-4 класи) переходять до Славутицького ЗЗСО №2.

Славутицький ЗЗСО №4. з 2023/2024 н.р – ГІМНАЗІЯ з ПОЧАТКОВОЮ школою, у складі якої будуть навчатися учні 1-9 класів.

Славутицький ліцей. Без змін, здійснює набір восьмикласників.

Які переваги цього варіанту?

З першого кроку колективи закладів ЗНАЮТЬ, на яку категорію здобувачів орієнтуватися. Погодьтеся, що особиста освітня траєкторія учня початкової школи і старшокласника різна. Відповідно заклад має можливість підсилювати, інтегрувати предмети, використовувати різні педагогічні інструменти, щоб задовольнити потреби здобувачів освіти певної вікової категорії.

Тісна співпраця та наступність між закладами, є можливість навчати на «замовлення», підсилювати предмети, формувати компетентності, саме ті, які потребує профільна освіта.

Таким чином через 4 роки, в 2027/2028 н.р. у нас будуть гімназійні класи (з 5-9 кл.) в Славутицькому ЗЗСО №1, №3, №4. Зрозуміло, що демографічна ситуація (низька народжуваність і міграційні процеси) не сприятиме такій кількості гімназій. Залишиться той заклад, який якнайшвидше займе цю нішу і створить той спектр послуг, на який «підуть споживачі».

Одночасно з цим варіантом виникає питання: «Що робити учню (9 кл.) в 2027/2028 н.р., який не вступить до академічного ліцею (академічний ліцей, на конкурсній основі, буде готувати здобувачів освіти для подальшого навчання у виші)?».

Вважаємо, що вже сьогодні необхідно розглянути питання про створення у нашому місті професійного ліцею. Заздалегідь розробити напрямки підготовки, створити належну матеріально-технічну базу, підготувати спеціалістів, адже час плине дуже швидко.

І нарешті, фінансова складова даного варіанту

Маємо економію - 342,8 тис. грн. Як зрозуміти, багато це чи мало? Це, орієнтовно, вартість всіх дезінфікуючих, миючих засобів та господарчих товарів, які заклади витрачають за рік.

 

Читайте також: Які зміни очікують освіту Славутича, та що це нам дає

В Управлінні зазначають, що готові до конструктивного діалогу, а наступний варіант змін буде кардинальний

Читайте також: Зміни необхідні - реформування освіти в Славутичі

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: