Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицькі фахівці навчають координаторів соціального проєкту Президента України

Славутицькі фахівці навчають координаторів соціального проєкту Президента України фото

Мінмолодьспорту та Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», спільно з Міністерством у справах ветеранів України та Соціально-психологічним центром м. Славутич, розпочали навчання координаторів соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України» щодо ефективної взаємодії з ветеранами війни, Захисниками та Захисницями України.

600 координаторів соціального проєкту "Активні парки – локації здорової України” пройдуть навчання за програмою, розробленою фахівцями Соціально-психологічного центру м. Славутич, який належить до сфери управління Міністерства.

Активні парки” – це урядовий проєкт, що покликаний залучити всі верстви населення до оздоровчої рухової активності на свіжому повітрі. Станом на сьогодні в Україні створено 750 активних парків. Їх роботу забезпечують професійні координатори – фахівці, які допомагають впроваджувати оздоровчу рухову активність серед усіх верств населення, у тому числі осіб з інвалідністю.

Відкриваючи захід, міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна зазначила, що Мінветеранів розглядає ветеранський спорт і фізичну активність як важливий елемент інтеграції у громади українських Захисників і Захисниць після повернення з війни.

До того, Україна має чимало спортивних амбасадорів серед ветеранів і ветеранок – учасників “Ігор Нескорених” та “Ігор Воїнів”, які попри контузії, поранення і каліцтва, не тільки повернулися до мирного життя, а й активно займаються спортом. Вони власним прикладом показують ветеранській спільноті, що можна себе подолати, знайти себе в мирному житті та повноцінно жити, наголосила Юлія Лапутіна.

 

Відбувся перший тренінг із запланованої низки заходів для налагодження ефективної взаємодії з ветеранами війни, створення безбар’єрного доступу до фізкультурно-оздоровчих послуг, в рамках програми Першої Леді України Олени Зеленської.

Модератором тренінгу виступив директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина.

До учасників заходу звернулись Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, директор Соціально-психологічного центру міста Славутич Віктор Одиниця та заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний. Заступник Міністра подякував партнерам, які швидко долучилися до ініціативи.

«Це тільки початок спільного великого проєкту, пов’язаного з підтримкою наших бійців, героїв, які ризикують своїм життям у битві за нашу Батьківщину. Нам треба бути готовими до того, щоб прийняти бійців, які повертаються з передової, допомогти, надати все, чого вони потребують. Давайте разом робити все, що ми можемо, кожен на своєму місці, і ми переможемо обов’язково», – зазначив Матвій Бідний.

Спікерами тренінгу були заступник директора Соціально-психологічного центру м. Славутич Юрій Акименко та психологиня Дар'я Мельник.

Безбар’єрність та доступність до фізкультурно-оздоровчих послуг є одним з пріоритетних напрямів роботи Міністерства молоді та спорту України та Всеукраїнського центру «Спорт для всіх».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: