Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич готується до весни

Славутич готується до весни фото

На черговому засіданні громадської ради з розвитку Славутича обговорювали питання підготовки міста до весни, прибирання, озеленення, благоустрій, загальноміська толока, ремонтні роботи дитячих майданчиків тощо.

Цього разу до обговорення долучився директор КП Житлово-комунальний центр - Сергій Мінін.

Він розповів про те, яку роботу виконують працівники підприємства, що планують зробити та які труднощі є на даний час у підприємства.

Коментар щодо цього порталу slavutych.info надав голова громадської ради з розвитку м. Славутича Володимир Удовиченко.

Головною проблемою, на привеликий жаль, залишається питання фінансування. Це величезна різниця в сотнях-тисячах того, що потрібно. Того, що можна виділити з місцевого бюджету, з урахуванням воєнного становища. Практично все сьогодні заблоковане.

Але і в 22-му році велися роботи по дитячих майданчиках, в тому числі й НАЕК Енергоатом - робота там ще не завершена, вона буде продовжена і в цьому році.

Також триватиме боротьба з хворими деревами, що обросли омелою.

Також Володимир Удовиченко сказав, що члени громадської ради відмітили позитив міжнародних проєктів, які будуть реалізовані у Славутичі. Зокрема програму ULEAD з Європою. Це буде додаткове фінансування по всім напрямкам.

Також обговорили питання поводження з твердими побутовими відходами, а також питання роздільного збору сміття.

Громадська рада підтримала пропозицію, щоб отримати корисний досвід, відправити невелику делегацію в країни Балтії чи Польщу. Там цей проєкт відпрацьований у в рамках ЄС самі найсучасніші технології, завдяки цьому можна знайти і отримати фінансові ресурси,- зазначив він.

За словами Володимира Удовиченка, сьогодні велике значення має комунікація влади з громадськістю, доступне і фахове інформування населення щодо усіх важливих процесів у місті.

Ще одна важлива річ, яка не подобається людям, це збільшення тарифів на комунальні послуги. Тарифи є економічно обгрунтованими, їх потрібно буде підвищувати. І тут є проблема, і тому ми підняли питання інформування, проведення відповідної інформаційної роботи з громадськістю,- акцентував голова громадської ради.

Нагадаємо, засідання громадської ради з розвитку м.Славутича відбувається двічі на місяць. Долучайтеся до добрих справ! Робимо наше місто більш комфортним і наближаємо перемогу разом!

Олександра ЛАТИШЕВАp>

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: