Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Обережно - “Редан”!

Обережно - “Редан”! фото

У Молодіжному просторі м.Славутич відбулася зустріч із молоддю та батьками представників Національної поліції, служби у справах дітей та сім'ї, соціальних служб, педагогів.

 

За інформацією Управління освіти і науки учасники обговорили питання щодо небезпеки поширення серед підлітків інформаційно пропагандистської кампанії, запущеної країною - агресором.

Спеціалісти служб надали дітям поради щодо безпеки в інтернеті, попередили про юридичну відповідальність за вчинення правопорушень, відповіли на запитання.

Учасники зустрічі прийшли до висновку, що необхідно бути пильними та уважними, критично сприймати інформацію.

Як нагадали в управлінні, рух “ПВК Редан” (приватна військова компанія “Редан”) бере свій початок з японського аніме, де діє злочинна організація з назвою “Павук”. Її символ – це павук із цифрою “4” на спині.

Одягаються редановці у темний одяг вільного крою, строкаті штани, у одязі присутня символіка павука із цифрою “4”, мають довге чорне волосся.

Небезпека такої субкультури полягає у:

– пропагуванні мови агресії та ненависті;

– спричиненні масових хаотичних бійок;

– вчиненні протиправних дій, порушенні закону;

– нищенні громадського майна;

– спричиненні фізичних розправ;

– залученні та маніпулюванні підлітками заради власної вигоди.

У Славутицькому управлінні освіти і науки зазначають, що у  всіх закладах загальної середньої освіти м. Славутича з 28 лютого проводяться роз’яснювальні бесіди, батьківські збори, зустрічі з інспекторами ювенальної превенції Національної поліції.

 

Читайте також: 160 груп ПВК «Редан» виявили лише на Київщині: що відомо

 

У Славутицькому відділення поліції також акцентують, що поліцейські Київщини проводять зустрічі з батьками щодо протидії участі дітей у субкультурних групах

Інспектори ювенальної превенції Вишгородського управління поліції Київщини спільно з поліцейськими офіцерами громад у профілактичних цілях спілкуються із батьками школярів на зборах та проводять онлайн-зустрічі.

 

334440233_666397731952542_9044213038403185627_n.jpg

 

Поліцейські розповідають дорослим про негативні наслідки та спроби маніпуляції зі сторони країни-агресора, які мають на меті протистояння груп підлітків.

Правоохоронці радять батькам спілкуватися із дітьми, звертати увагу на їх коло спілкування, поведінку, способи проведення дозвілля.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: