Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Грузії не вщухають протести (відео)

У Грузії не вщухають протести (відео) фото

Протести триватимуть доти, доки суспільство не переконається, що шлях і курс до Європи непохитний, зауважили опозиціонери.

У ряді міст Грузії ввечері 9 березня знову почалися протести. Вони тривають в країні вже третій день поспіль.

За повідомленням "NEWS GEORGIA", люди збираються на протести в Тбілісі, Батумі і Кутаїсі.

Учасники мітингів вимагають звільнення затриманих на акціях і доведення до кінця процедури скасування слухань законопроекту про іноагентів у парламенті.

Люди принесли з собою державну символіку і прапори ЄС та співають гімн.

У відповідь МВС Грузії заявило про звільнення 132 осіб, затриманих на акціях 7-8 березня.

Водночас, за інформацією Interpressnews, силовики знову готуються до можливих штурмів. Поблизу парламенту помітили поліцію.

 

Протести в Тбілісі 9 березня

 

ОНОВЛЕНО 22:06. Як пише телеканал Руставі-2, опозиціонери висунули нові вимоги до влади, тоді як раніше йшлося тільки про відкликання законопроекту про "іноагентів" та звільнення усіх затриманих на попередніх акціях 7-8 березня. Відтепер вони вимагають відставки проросійського уряду й дострокових виборів. Зауважується, що учасники протестів вимоги політиків підтримали схвальними вигуками.

Частина опозиції каже, що протести триватимуть доти, доки суспільство не переконається, що шлях і курс до Європи непохитний.

Тим часом парламент Грузії підсвітили гаслом "Слава Україні".

 

t.me/Tbilisi_life
t.me/Tbilisi_life

 

Протести в Грузії - що відомо

Протести в Грузії спалахнули 7 березня, коли правляча партія "Грузинська мрія" схвалила в першому читанні "закон про іноагентів", що обмежує роботу вільної преси. Такий же закон діє в Росії.

Мітинги супроводжувалися завданням ударів з обох сторін. Протестувальники кидали в бік силовиків і адмінбудівель каміння і "коктейлі Молотова", у відповідь силовики розганяли натовп сльозогінним газом і гумовими кулями. 8 березня учасники акції намагалися штурмувати парламент і навіть будували барикади.

Опозиція заявила, що протести триватимуть доти, доки влада не врахує думку громадськості. Мітингувальники вимагали відкликати скандальний законопроект і звільнити усіх затриманих.

9 березня "Грузинська мрія" пішла на поступки громадянам і відкликала "закон про іноагентів".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: