Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицький музей запрошує відвідати нові виставки та експозиції

Славутицький музей запрошує відвідати нові виставки та експозиції фото

Гостями музею були надзвичайно цікаві люди – науковці, волонтери – Джейк Гекла (США) та Андрій Сімон (Україна).

Андрій Сімон працює в Київському національний університет ім. Тараса Шевченка, є науковим співробітником Національного центру «Мала академія наук України», кандидат фізико-математичних наук, ініціатор створення та модератор сайту uabirds.org, член Громадської ради при ДАЗВ, координатор волонтерського штабу.

Джейк Гекла працює в Каліфорнійському університету в Берклі, готується до захисту дисертації з ядерної енергетики. У вільний час працює з некомерційною організацією Clean Futures Fund (Фонд Чистого Майбутнього). Фонд допомагає громадам, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи (серед них і Славутич).

 

Оскільки, вивчаючи тему Чорнобильської АЕС та Зони відчуження, наші гості й раніше відвідували музей, то сьогодні передовсім звернули увагу на нові виставки. З порога зацікавила відвідувачів виставка фотоапаратів і різноманітної фотографічної техніки. Про мистецтво фото ХХ століття найбільше знає Євген Абдулайович Алімов, директор музею, - і тут фотолюбителі знайшли спільну мову попри мовні бар’єри.

Вразила гостей кількість картин в експозиції «На пленері» художника Альберта Сидорова: Джейк Гекла кілька разів перепитав, чи справді всі ці роботи належать одному художникові. А от у «Народознавчій кімнаті» (тут відкрито виставку до Дня народження Кобзаря) уже музейні працівники були приємно здивовані – американець відразу впізнав на вишитому портреті нашого Тараса Шевченка.

Нагадаємо, також у Славутицькому музеї розташовані виставки «Вітальна листівка» до Міжнародного жіночого Дня 8 березня,  пам’ятних монет та сірникових етикеток, фотоапаратів та інші.

Відвідайте наш краєзнавчий музей!

Краєзнавчий музей м. Славутича і Чорнобильської АЕС

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: