Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Вищій освіті у Славутичі – бути!», - Микола Пихтар

«Вищій освіті у Славутичі – бути!», - Микола Пихтар фото

Славутицький загальноміський бібліотечно-інформаційний центр презентує новий проєкт «Історії Славутича…», в рамках якого відбуватимуться зустрічі з неординарними славутичанами, відомими не тільки у нашому місті, а й далеко за його межами.

Перша зустріч відбудеться із Заслуженим учителем України, кандидатом математичних наук  - Миколою Петровичем Пихтарем. Тема для спілкування - «Вищій освіті в Славутичі – бути!».

Під час спілкування присутні дізнаються про впровадження у Славутичі нового проєкту вищої освіти «Концептуальний план створення науково-технічного кластеру з проблем зняття з експлуатації (ЗЕ) АЕС та поводження з радіоактивним матеріалом», співавтором якого є Микола Пихтар.

На Міжнародному форумі ReBuild Ukraine-2023 у Варшаві, серед четвірки амбітних славутицьких проєктів було презентовано і той, в якому йшлося про розвиток вищої освіти у місті - «Створення північноукраїнського ядерного наукового хабу у Славутичі».

Читайте також: Славутич представив чотири амбітні проєкти на Міжнародному форумі ReBuild Ukraine-2023

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та міський голова Славутича Юрій Фомічев обговорили подальшу співпрацю у підготовці кваліфікованих кадрів для атомної галузі. Зокрема, в Славутичі функціонує філія НТУУ «КПІ ім Ігоря Сікорського», де студенти-атомники можуть навчатися за принципом дуальної освіти – теоретичні знання опановуючи в університеті, а практичні навички набуваючи під час виробничої практики на майданчиках «Енергоатома».

Читайте також: Славутич відвідало керівництво НАЕК "Енергоатом" (відео)

Запрошуємо вас до участі в обговоренні. Захід відбудеться 9 березня, о 14:00, у читальній залі Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру (ЗБІЦ).

Олександра ЛАТИШЕВА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: