Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Талановиті славутичани серед найкращих!

Талановиті славутичани серед найкращих! фото

Держспецзв'язку, за підтримки проєкту EU4DigitalUA, що фінансується ЄС, провела змагання з кібербезпеки UA30CTF.

За інформацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, у змаганні взяли участь 156 студентів III-VI курсів із 22 закладів вищої освіти України.

Перше місце здобула команда 4n0M4lY (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського»).

Друге  – Ghost of Sheva («Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка»). До складу команди Ghost of Sheva увійшли студенти Факультет інформаційних технологій КНУ імені Тараса Шевченка і Faculty of Computer Science and Cybernetics. Серед них - випускник Славутицького ліцею, а нині студент I курсу магістратури факультету інформаційних технологій - Павло Ловигін (ФІТ, кафедра КБЗІ).

Третє місце - у команди Silent Sparrow («Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана», Університет «Україна», Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського») відповідно.

Змагання проходили у форматі гри #Jeopardy CTF. Протягом шести годин команди вирішували 25 завдань як на логіку, так і на пошук та експлуатацію вразливостей, у поєднанні з вирішенням цікавих логічних завдань.

«Одним із пріоритетів Держспецзв'язку в напрямку реформування сфери кіберзахисту є розбудова кадрового потенціалу. Зокрема, підвищення рівня підготовки майбутніх фахівців. Задля цього Держспецзв'язку не тільки розпочала реформування формальної освіти, а й проводить практичні заходи на зразок цього, де студенти матимуть можливість використати свої знання у форматі змагань. Сподіваюсь, що в майбутньому в Україні буде ще більше таких заходів», – зазначив заступник голови Держспецзв'язку Віктор Жора. 

Марія Гастон Бетран, технічна інституційна координаторка FIIAPP проєкту EU4DigitalUA, який підтримав змагання, зазначила: «З кожним днем кіберзагрози стають все більш складними. Якісна освіта та практичні навички є ключем до формування майбутнього кожної людини. У EU4DigitalUA, що фінансується ЄС, ми розуміємо важливість розвитку експертної IT-спільноти в Україні. Потрібні яскраві, амбітні та віддані своїй справі експерти, які долучаться до боротьби з кіберзагрозами. Тому ми раді підтримати цей хакатон, який дозволив студентам застосувати знання на практиці та дізнатися більше про можливості у сфері кібербезпеки».

Окрім участі у змаганнях, студенти мали можливість відвідати лекції з кібербезпеки провідних українських фахівців у цій галузі. Зокрема, від CISSP CISA OSCP Володимира Стирана, CEO агенції «Мольфар» Артема Старосєка та керівниці Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA Євгенії Волівник. 

Вітаємо талановитих студентів з гарними результатами, які вони показали під час змагань! Щиросердно пишаємося нашими славутичанами, адже приємно отримувати повідомлення про їхні успіхи. Справа, яку обрав Павло, актуальна і важлива, адже з кожним днем кіберзагрози стають все більш складними, проте яскрава, амбітна, розумна IT-спільнота в Україні достойно приймає виклики і демонструє чудові результати.

Віримо в перемогу України на всіх фронтах!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: