Завантаження ...

Підтоплені будинки та дороги у селі, що поблизу зі Славутичем

Підтоплені будинки та дороги у селі, що поблизу зі Славутичем фото

Унаслідок підйому рівнів води на річках Чернігівської області спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки із затопленням заплав, порушенням транспортного сполучення та підтопленням домоволодінь в окремих населених пунктах.

Про це повідомляє Чеline, посилаючись на Департамент із питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

 На р. Десна:

 — тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський – Бирине з трьома населеними пунктами (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне) Новгород-Сіверського району (рух транспорту здійснюється через Сумську область);

— призупинено функціонування паромної переправи в напрямку чотирьох населених пунктів (с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин) Корюківського району (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);

— порушено транспортне сполучення з селищем Луки Корюківського району;

На р. Дніпро:

підтоплені 55 домоволодінь (будівлі та споруди господарського призначення, присадибні ділянки) у двох населених пунктах (с. Мньов, с. Прохорів) Чернігівського району.

 

Читайте також: Село поблизу Славутича через повінь відрізане від «цивілізації»

 

Як зазначають  місцеві мешканці, в найближчі роки такого зимового розливу вони не пам’ятають. Бували повені, десь років у чотири-п’ять, але це відбувалося весною. Десь в середині квітня.

 

Читайте такожСлавутич співпрацює із сусідніми громадами (фото)

 

Нагадаємо, саме через повінь і з метою безпечного пересування транспорту, Службою автомобільних доріг в Чернігівській області досить часто відбувається перекриття руху через понтонний міст, який оснащено на річці Десна, що сполучає шлях між Черніговом і Києвом.

На сьогодні, автодорівці попередили про закриття руху мостом через канал біля села Осещина на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів (км 29+110) у Вишгородському районі в Київській області.

Рух транспорту закривається у зв'язку з аварійним станом мосту після бойових дій, на період проведення відновлювальних робіт.

Для транспортних засобів загальною масою до 24 тонн об'їзд буде здійснюватися через населений пункт Лебедівка Київської області автомобільними дорогами місцевого значення.

Водії, враховуйте інформацію, плануючи поїздку.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия