Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицькі депутати підтримали програму сприяння розвитку волонтерства

Славутицькі депутати підтримали програму сприяння розвитку волонтерства фото

На черговому засіданні славутицькі депутати підтримали впровадження Програми сприяння розвитку волонтерства Славутицької міської територіальної громади на 2023 рік.

База програми розроблена Офісом Ради Європи в Україні, розробником програми у Славутичі є Офіс підтримки громадських ініціатив, що діє в Агентство регіонального розвитку м.Славутич

 Славутицька міська рада вже давно й успішно співпрацює з волонтерськими організаціями. В Україні відбувся потужний сплеск волонтерського руху після анексії РФ територій України та воєнної агресії в 2014 році. Другий етап бурхливого розвитку волонтерства розпочався внаслідок повномасштабної війни РФ проти України у 2022 році. Волонтери нарівні з іншими інституціями та органами місцевого самоврядування активно підтримують Збройні сили України, підрозділи сил територіальної оборони, організовують роботу щодо соціального захисту громадян, працюють у напрямку адаптації тимчасово переміщених осіб. У теперішні часи акцент на допомозі армії та внутрішньо перміщеним особам, адже це найважливіша робота.

Прийнята депутатами програма посилить комунікацію між волонтерами та органами місцевого самоврядування, сприятиме розвитку волонтерських мереж та інституційному розвитку організацій та установ у громаді, що залучають до своєї діяльності волонтерів.

Реалізація програми дозволить:

Збільшити соціальний капітал громади через самоорганізацію жителів, соціальну активність та включеність в розвиток громади.

Збільшити включеність жителів міста у волонтерську діяльність та активізувати їхню залученість у суспільно значущій роботі для територіальної громади.

Збільшити кількість організацій та установ, які залучають позабюджетні ресурси та волонтерів для вирішення місцевих проблем.

Збільшити кількість благодійної і гуманітарної допомоги, яка надійшла в територіальну громаду в рамках волонтерської діяльності.

Збільшити кількість робіт і послуг, які були надані безкоштовно для жителів громади в рамках волонтерської допомоги.

Щира вдячність волонтерам та організаціям, які доєдналися до розробки програми. 

Наближаємо перемогу разом - долучаємося до добрих справ!

Офіс підтримки громадських ініціатив м.Славутич

 Телефон для довідок - 050 353 11 35

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: