Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Європейський союз навчить Славутич заощаджувати!

Європейська комісія вже сьогодні надає практичну підтримку Славутичу в реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку та відкриває нові можливості для його подальшого впровадження. 20 березня відбулася Стартова зустріч по демонстраційному «Пілотному проекту з реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку...

 

Європейська комісія вже сьогодні надає практичну підтримку Славутичу в реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку та відкриває нові можливості для його подальшого впровадження

20 березня об 11.00 в залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради відбулася Стартова зустріч по демонстраційному «Пілотному проекту з реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку м. Славутич до 2020 року – здійснення термомодернізації двох муніципальних об’єктів бюджетної сфери», що фінансується Європейською Комісією.

У Стартовій зустрічі прийняли участь: міський голова Славутича Володимир Удовиченко, ключовий експерт команди підтримки проекту за програмою «Сталі урбаністичні демонстраційні проекти» (СУДеП) Анатолій Копець, координатор проекту Віктор Шевченко, аналітик енергетичної безпеки Асоціації міст України Максим Ковинєв, міський голова Мени (Чернігівщина) Федір Фесюн, представники партнерів проекту, славутичани, а також гості нашого міста.

У першій частині Стартової зустрічі, презентаційній, міський голова Володимир Удовиченко привітав усіх учасників зустрічі, розповів про досягнуті Славутичем результати у сфері енергозбереження та наголосив на важливості реалізації даного проекту для нашого міста. Ключовий експерт команди підтримки СУДеП, Анатолій Копець презентував Європейську ініціативу «Угода мерів» та програму демонстраційних проектів СУДеП для міст України та держав Східного Партнерства, що прагнуть перейти від розробки Планів дій сталого енергетичного розвитку до їх практичного впровадження. Експерт зазначив, що спеціально створена команда підтримки допомагає виконавцям демонстраційних проектів здобути необхідні знання та досвід. Заступник міського голови Славутича Віктор Шевченко ознайомив учасників зустрічі з цілями та заходами проекту, наголосив на його очікуваних результатах, а також повідомив про обсяги витрат сторін на реалізацію проекту.

Після невеликої перерви на каву розпочалася друга, технічна частина Стартової зустрічі, де учасники проекту обговорили з ключовим експертом команди підтримки Анатолієм Копцем детальний план реалізації проекту на наступні 12 місяців, зокрема: план закупівель, план навчальних заходів та комунікаційний план демонстраційного проекту. В процесі обговорення було сформовано нові ідеї та розглянуті нові можливі заходи для вдосконалення проекту та отримання ще більш значущих результатів для міста Славутич.
Підсумком цієї зустрічі стало урочисте підписання Договору про Консорціум щодо реалізації проекту між виконавчим комітетом, міським відділом освіти та МГО «Лабораторія малого бізнесу».

Успішна реалізація проекту перш за все створить у Славутичі ефективну систему енергоменеджементу для впровадження інших проектів у рамках Плану дій сталого енергетичного розвитку. Крім того, вона сформує нову європейську екологічну свідомість славутичан, забезпечить економію енергетичних та фінансових ресурсів у двох закладах освіти, відкриває Славутичу нові можливості та перспективи розвитку сфери енергозбереження за допомогою і підтримкою як Європейської Комісії, так й інших донорських організацій.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: