Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З метою безпеки Україна повністю замінує кордон з Білоруссю та Росією

З метою безпеки Україна повністю замінує кордон з Білоруссю та Росією фото

У Державній прикордонній службі України повідомили про плани щодо зміцнення державного кордону України з Білоруссю та Росією. Йдеться про спорудження додаткової смуги мінно-вибухових загороджень.

Відповідне рішення підтримали депутати Верховної Ради. Про це йдеться у законопроекті №7475 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону".

Законопроектом передбачається зміцнення захисту державного кордону України. У Державній прикордонній службі пояснили , що тепер смуга вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону збільшиться до 2 км завширшки.

У відомстві попередили, що вся ця територія буде замінована з метою безпеки. У цих межах встановлюється спеціальний прикордонний режим заборони вільного в'їзду, перебування, проживання, пересування осіб, які не пов'язані з обороною чи охороною державного кордону України.

Варто зазначити, що подібні заходи безпеки вже були раніше застосовані вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону, проте законопроект №7475 фактично розширює зону, яка буде замінована.

Також у ДПСУ наголосили, що ухвалений закон дозволить врегулювати питання залучення Збройних Сил України, Національної гвардії та Національної поліції до виконання завдань з охорони державного кордону. Крім того, визначено місце прикордонників у загальній системі Сил оборони під час воєнного стану.

До речі, протяжність українсько-російського кордону становить 2295 кілометрів, а українсько-білоруського – 1084 кілометри. З РФ межують Донецька, Луганська, Харківська, Сумська та Чернігівська області, а з Білоруссю – Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська та Чернігівська області.

Славутич знаходиться на півночі Київської області, між Черніговом та білоруським кордоном. Відстань до Києва складає 197 км, до Чернігова - 56 км, а до Білорусі - трохи більше ніж 10 км.

Нагадаємо, білоруські прикордонники продовжують демонструвати надмірну чутливість. Вони знову поскаржилися на "погрозливі та непристойні жести" з боку українських колег.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його армія  готова воювати разом із російськими  окупаційними військами. За його словами, це може статися лише у разі агресії проти Білорусі.

Як повідомлялося раніше, сьогодні на території Білорусі немає достатніх сил для сухопутного наступу на Україну. Водночас, ситуація може змінитися в майбутньому залежно від намірів ворога.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: