Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Державну нагороду отримав капелан зі Славутича отець Юрій Логаза (фото, відео)

Державну нагороду отримав капелан зі Славутича отець Юрій Логаза (фото, відео) фото

Президент України Володимир Зеленський вручив держану нагороду капелану зі Славутича отцю Юрію Логазі.

У річницю незламності Президент Володимир Зеленський зустрівся з капеланами, які нині служать у Збройних Силах та Національній гвардії України.

Про це повідомляється в офіційному Телеграм-каналі Президента України.

У річницю незламності зустрівся з капеланами, які зараз служать у лавах Збройних Сил України та Національної гвардії України. Вручив військовим капеланам державні нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» та медаль «Захиснику Вітчизни». Обговорили важливість збільшення чисельності капеланів у війську, питання врегулювання верифікації духовної освіти, що необхідно для отримання військових звань та зарахування до війська", - написав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Президент подякував капеланам за служіння та духовну підтримку бійців та їх близьких у цей рік повномасштабної війни.

На сьогодні в Збройних силах України служить 48 капеланів. Серед них і отець Юрій Логаза, капелан в/ч "3041" НГУ, настоятель храму в честь ікони Божої Матері "Неустанна Поміч" УГКЦ у м. Славутич

За інформацією пресслужби Офісу Президента, зустріч з військовими священниками церков, які доправили своїх представників до лав армії, відбулася в Києво-Печерській лаврі.

Глава держави відзначив важливість місії капеланів та наголосив, що вони є такими ж героями, як і військовослужбовці, адже підтримують бійців і допомагають їм зберігати стійкість духу.

Присутня на зустрічі заступник міністра оборони України Ганна Маляр нагадала, що капеланську службу у Збройних Силах України на законодавчому рівні було запроваджено у 2022 році. Учасники зустрічі обговорили важливість збільшення чисельності капеланів, питання врегулювання верифікації духовної освіти, що необхідно для отримання військових звань та зарахування до війська.

Відповідно до указу ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №96/2023

Про відзначення державними нагородами України

Капелана Логазу Юрія Івановича нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни»

за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові"

Отець Юрій Логаза надав коментар Slavutych.Info. щодо цієї важливої події та високої нагороди.

«Найперше -  радію, що можу бути у складі Національної Гвардії України, у складі своєї частини «3041». Але сьогодні будучи у Києво-Печерській лаврі, крім молитви за перемогу, молився про повернення моїх побратимів, які сьогодні, нажаль, у полоні, і на повернення яких ми всі так чекаємо.

Розумію і усвідомлюю, що нагорода - це результат праці  великої команди... Відчуваю гордість не за себе, а за наших воїнів, і вдячний кожному з них, що можу бути поруч...», - сказав військовий капелан отець Юрій Логаза.

Щиросердно дякуємо і вітаємо з викокою нагородою отця Юрія Логазу! 

нагородою отця Юрія Логазу! 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: