Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбудеться конкурс «Пан Вареник»

У Славутичі відбудеться конкурс «Пан Вареник» фото

Війна триває і триває наша підтримка ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ. З цією метою у Славутичі проведуть благодійний захід. Під час благодійного зимового ярмарку, з нагоди Масниці (Колодія), відбудеться також конкурс «Пан Вареник».

Як повідомила slavutych.info директор КЗ «Кіноконцертний комплекс Лариса Маслій, до участі у конкурсі запрошують усіх охочих, хто вміє смачно готувати і здивувати не тільки класичними, а й приготованими за незвичайними рецептами, варениками.

За умовами конкурсу, вареники будуть купувати люди, що прийдуть поярмаркувати, і кластимуть до скриньки кошти, скільки вважатимуть за потрібне. Можна буде придбати один-два-три, або ж викупити усі вареники у господині чи господаря. Але переможцем вважатиметься той учасник чи учасниця конкурсу вареників, хто зможе наторгувати найбільше грошей за свою страву.

А всі зібрані під час заходу кошти, звичайно, будуть відправлені на потреби нашим Захисникам», - розповіла організаторка конкурсу.

Під час цього дійства, як завжди відбувалося під час Масниці, буде тривати торгівля всякими смаколиками.

Також на цьому ярмарку будуть створювати гарний настрій своїми виступами творчі колективи Славутича «Співоча душа» та «Забава».

Окрім цього, очікується ще чимало приємних сюрпризів.

Якщо ви хочете взяти участь у конкурсі «Пан Вареник» чи виставити щось для торгівлі на ярмарку - зателефонуйте заздалегідь за номером: +38050 946 56 54.

Благодійний захід відбудеться 22 лютого, у приміщенні Кіноконцертного комплексу», початок о 16:30!

Скуштуйте вареник - задонатьте на ЗСУ!

До вашої уваги slavutych.info пропонує кілька рецептів улюбленої української страви - вареників від знаного українського кухаря Євгенв Клопотенка.

ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ ВАРЕНИКІВ ІЗ ВИШНЕЮ

Вареники с вишней

Вершина смаку – це, звісно, вареники з вишнею. Стиглі вишні – це гастрономічний оргазм, бо вони пружні ззовні, і водночас м’які в середині, часом бентежно солодкуваті, а подекуди з норовистою кислотою. Зараз не сезон, але сміливо беріть заморожені вишні, які треба буде попередньо розморозити. У нашому простому рецепті  є секретний інгредієнт – манна крупа. Тому радимо в начинку до вишень додавати манку, яка вбере зайвий сік, але на смакових якостях улюблених вареників це не позначиться.

ВАРЕНИКИ З ДОМАШНІМ СИРОМ І МАКОМ

Вареники с творогом и маком

Вареники з домашнім сиром – класика, а з додаванням до сиру маку, то вже є модерн. Мак радимо додатково перетерти з цукром. Тісто ж пропонуємо приготувати заварне. Воно має ідеальну еластичність, але при цьому залишається пухким. І, до речі, саме вареники з домашнім сиром та маком будуть добре зберігатися у морозильній камері.

ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ З ФРУКТОВИМ СОУСОМ

Ленивые вареники

Якщо в морозильній камері вашого холодильника залишилися заморожені з літа ягоди, то беріться до справи і готуйте ліниві вареники з фруктовим соусом. Бо ж ліниві вареники – теж вареники! Поки робите базову страву, покладіть розморожувати ягоди. Потім перебийте їх з цукровою пудрою та сметаною – і от соус до лінивих вареників готовий. Матимете  натхнення, то зробіть ліниві вареники кругленькими, у вигляді кульок. І діти, і дорослі будуть від нововведення у захваті!

ВАРЕНИКИ З СИРОМ ТА ГРЕЧКОЮ ІЗ МЕДОВОЮ ЗАПРАВКОЮ

Вареники с творогом и гречкой

Якби існував конкурс на «національний рецепт», то вареники з сиром, гречкою із медовою заправкою отримали б першу премію. Всі перераховані продукти, що отримали незвичне поєднання в одній страві, – чи не в найбільшій кулінарній повазі серед українців. У нашому рецепті є і бонус – це порада, як зробити для вареників тісто  на кефірі.

ПІСНІ ВАРЕНИКИ ІЗ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ

Вареники с квашеной капустой

Почався Великий піст, тож радимо приготувати пісні вареники із квашеної капусти. У нашому покроковому рецепті цієї страви ділимося порадою, як заквасити капусту. Бо тушкована кисла капуста стане напрочуд вдалою начинкою.

Смачного!

Читайте також: Як відзначають перший день Масниці: українські традиції

Масляна-2023

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: