Завантаження ...

Славутичан попереджають про утворення буруль на дахах та великих деревах і закликають бути обережними

Славутичан попереджають про утворення буруль на дахах та великих деревах і закликають бути обережними фото

Через перепади температур, у Славутичі на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах спостерігається утворення великої кількості крижаних буруль.

Рятувальники закликають перехожих бути обачними, оскільки падіння снігу або льоду з даху може призвести до тяжких наслідків

Також Головне управління ДСНС України нагадує, що не варто заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності - самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень із криги й снігу на дахах будинків. За можливості, слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.

У 63 ДПРЧ м.Славутича також наголошують, що балансоутримувачі - обслуговуючі організації, власники, орендарі та приватні установи - зобов’язані слідкувати і вчасно прибирати бурулі з дахів і фасадів, які знаходяться на їхніх балансових територіях. У столиці працюють інспектори з благоустрою. За неочищені дахи, неприбраний сніг та інші невиконані роботи вносять приписи та складають протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП, що тягне за собою штрафи: для фізичних осіб - від 340 до 1360 грн, для посадових осіб та підприємців - від 850 до 1700 грн.

Як повідомляли Українські Новини, зима 2022/2023 обіцяє бути ще теплішою, ніж у попередні сезони. Хоча це не виключає, що іноді на територію як Європи, так і України заходитиме холодне арктичне повітря, і температура опускатиметься.

При цьому Укргідрометцентр називає безпідставним очікування надзвичайно суворої зими 2022/2023 років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия