Завантаження ...

Славутицький загальноміський бібліотечно-інформаційний центр запускає новий проєкт

Славутицький загальноміський бібліотечно-інформаційний центр запускає новий проєкт фото

Після тривалої перерви у Славутицькому ЗБІЦ відбулося зібрання, у якому взяли участь члени Громадської ради з розвитку Славутича, представники міських відділів культури, спорту, соціальної роботи, працівники бібліотеки, юні спортстсмени зі своїми наставниками, шкільна молодь та студенти.

На початку виступила директор Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру Наталія Портна.

Вона повідомила, що Центр уже у цьому році буде відзначати свій 20-річний ювілей.

 

 

«Ми одні з перших і, мабуть, єдині організували свою централізовану публічну  бібліотеку  у такий шикарний Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр.

ЗБІЦ у Славутичі з’явився завдяки Володимиру Петровичу Удовиченко. Він побував за кордоном, побачив, як функціонують сучасні бібліотеки, і йому захотілося, щоб і у Славутичі були такі бібліотеки. Саме завдяки його сприянню ми маємо такий сучасний Центр у нашому місті», - акцентувала пані Наталя.

За її словами, на сьогодні Славутицький ЗБІЦ – це одна з найкращих централізованих бібліотечних систем не тільки на Київщині, а й в усій Україні.

 

 

«Ми єдині в Київській області, а може і в Україні, де в публічній бібліотеці створено електронну бібліотеку. У нас установлена така програма, якої немає ніде, окрім спеціалізованих наукових бібліотек.

Ми перша бібліотека, яка установила електронний каталог, і перша та єдина в Київській області. в якій працює мультимедійний архів.

Мультимедійний архів - це наші матеріали, відскановані, відцифрованіі і викладені в інтернет для того, щоб про наше місто знали в усьому світі: що собою представляє Славутич, хто такі славутичани, що ми робимо і чим ми живемо?», - пояснила Наталія Василівна.

 

 

З метою продовжувати розвивати надбання Славутицької централізованої бібліотечно-інформаційної системи і в майбутньому, представники ЦБС хочуть залучати до співпраці молодь. Саме тому ЗБІЦ ініціює на базі свого закладу щоміся проводити зустрічі з відомими, цікавими, заслуженими, успішними людьми, що мешкають у нашому місті, залучаючи до цього небайдужих славутичан і молоде покоління.

 

 

І першим гостем пілотного проєкту під час цього зібрання став Володимир Удовиченко – Почесний мер Славутича, депутат Київської обласної ради, засновник сучасного Славутицького ЗБІЦу.

 

 

«Я привіз цей проєкт бібліотеки з Америки, з Річланда . Аби вони  побачили б цей наш проєкт! У них це створено за величезні кошти, а у нас порівняно за копійки. Але наш проєкт конкурує з бібліотекою університету у Річланді», - пригадує він.

 

 

І продовжуючи розповідь, Валодимр Петрович ділиться з присутніми ще однією своєю мрією, яку хоче втілити у Славутичі.

 

 

«Я мріяв про створення університету у Славутичі. Але ця мрія була недозрілою, тому тоді не вийшло. Тепер ми знову повернулись до цього проєкту спільно з американськими партнерами.  Я очолюю «Клуб мерів», і ми, разом з американськими партнерами, працюємо над проєктом «Відновлення України».

 

 

Серед них є проєкт «Міжнародний університет у м. Славутичі». До цього проєкту долучиться КПІ та будь-який американський університет. В їхніх університетах виділяється по мільярду доларів для залучення талановитих студентів з інших країн до навчання у цих вузах. Тому ця ідея має всі шанси на успішну реалізацію. І тоді до Славутича поїдуть студенти звідусіль! А у нас для цього є всі умови», - розповів автор проєкту - Володимир Удовиченко.

 

Читайте також: Володимир Удовиченко про відбудову України, Київщини, Славутича

 

 

Також він акцентував, що на першому місці зараз - створення у Славутичі Пункту незламності, де будуть всі умови для навчання молоді. Такий пункт планують облаштувати у приміщенні цієї ж бібліотеки.

 

 

Потому Володимир Петрович провів для присутніх міні-лекцію, майстер-клас, на тему «Формування особистості у сучасних умовах». Учасники зустрічі також брали участь в обговоренні, висловлювали свою точку зору щодо цього та вносили цікаві пропозиції.

 

Наступна зустріч відбудеться приблизно через місяць. Слідкуйте за нашими анонсами.

У вас буде можливість відвідати захід особисто, поспілкуватись, поставити запитання заздалегідь чи під час спілкування на заході, а також дізнатися більше цікавого про людей, що живуть поряд.

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия