Завантаження ...

Договір оренди може бути достроково припинений на вимогу орендодавця

Договір оренди може бути достроково припинений на вимогу орендодавця фото

У 2022 році КП «АРР» не доотримало 10% коштів від виставлених рахунків з орендної плати та відшкодування комунальних послуг.

Агентства регіонального розвитку м.Славутич, це відбулося з причини несплати 7 орендарями, представниками малого та середнього бізнесу м.Славутича, рахунків за надані послуги.

Ми розуміємо, що через війну бізнес зазнає втрат, але накопичення боргу несумлінним орендарями мало місце й до початку війни. КП "АРР" веде постійну систематичну роботу з орендарями-боржниками. Нами здійснюються заходи із досудового врегулювання спору, - йдеться у повідомленні.

Серед цих заходів:

- персональний телефонний дзвінок боржнику;

- смс-розсилка із зазначенням суми боргу;

направлення претензії або письмового попередження.

Крім того, боржникам пропонується з метою попередження зростання заборгованості:

- укласти графіки реструктуризації заборгованості;

- зменшити орендовані площі;

- розірвати договори оренди.

За умовами укладених договорів нами застосовуються санкції у вигляді припинення надання послуг з тепло-, водо- та електропостачання. У разі, якщо засоби досудового врегулювання не діють, справа передається на розгляд суду, - зазначають у підприємстві

Для прикладу пропонується до розгляду ситуація щодо одного з боржників.

Борг станом на початок 2022 р. (до початку війни): оренда - 16474,79 грн.; відшкодування витрат - 32422,53 грн. Борг станом на кінець 2022 року: оренда 42957,91 грн.; відшкодування витрат -63805,24 грн. З метою досудового врегулювання спору боржнику протягом 2022 року неодноразово повідомляли про борг в телефонному режимі, смс-розсилкою. Були надіслані 3 претензії з вимогою сплатити заборгованість, запропоновано реструктуризувати заборгованість у разі неможливості сплатити в повній мірі або розірвати договір оренди з метою попередження подальшого зростання боргу. Боржник проігнорував всі спроби КП "АРР" врегулювати питання. Тож, позовна заява про стягнення боргу та розірвання договору оренди передана до господарського суду.

Шановні орендарі! Звертаємо вашу увагу! За договорами старого зразка орендодавець не мав можливості розірвати договір оренди в односторонньому порядку.

Наразі, згідно договорів, укладених через аукціон, договір оренди може бути достроково припинений на вимогу Орендодавця, якщо Орендар допустив прострочення сплати орендної плати на строк більше трьох місяців або сумарна заборгованість з орендної плати більша, ніж плата за три місяці.

Зважаючи на вищевикладене, з метою запобігання настання негативних наслідків, наполегливо просимо не ігнорувати претензії та звернення КП & "АРР", - наголосили в агенстві.

Агенство регіонального розвитку звертається до орендарів з проханням вчасно оплачувати отримані рахунки за надані послуги та зважено оцініювати перспективи господарської діяльності у перспективі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия