Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перемовини тривають

Перемовини тривають фото

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців Нацгвардії, захоплених в полон на ЧАЕС.

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, під час зустрічі близькі запитували, звідки надходить інформація про поранення військовополонених.

Представник Координаційного штабу СБУ відповів, що зазвичай такі дані отримують від військової частини, від полонених, яких вдалося повернути, та від рідних.

"Бійців, які отримали значні дози опромінення, виділяють як важкохворих. Як відомо, українська сторона вимагає якнайшвидшого звільнення поранених і важкохворих, а також жінок і некомбатантів.

Також обговорили можливість екстрадиції всіх полонених із ЧАЕС. Питання про залучення третьої сторони постійно піднімається на міжнародному рівні, але поки що росія не погодилася на жодну пропозицію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31-го грудня з російського полону, разом з українськими віськовослужбовцями, звільнено двох славутичан, батька і сина, які захищали Славутич у складі ТРО. 8-го січня повернулися додому ще 11 нацгрардійців з ЧАЕС, що перебували у полоні з першого дня повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Цю інформацію також підтвердив і міський голова Славутича Юрій Фомічев.

«Це дуже добра тенденція, дуже добра динаміка – у кожному обміні є наші хлопці.

Це велика робота всіх. І рідних, і близьких - вони активно займаються тим, щоб їхніх рідних повернули на підконтрольну територію України.

Це і робота політиків. І у тому числі, нашої нардепки – Ольги Василевської-Смаглюк. Вона багато організовує зустрічей з тими, хто впливає на ці обміни з боку України».

Також Юрій Фомічев додав, що завдяки їй сьогодні у Славутичі є гаряча вода.

«На початку опалювального сезону я казав, що гаряча вода у місті буде доти, поки у нас буде вистачати лімітів газу. Завдяки підтримці нашої депутатки, у грудні вдалося збільшити ліміти газу. І це навіть для мене було дуже несподівано. Але сьогодні ми в процесі підписання додаткових угод. Це об’єктивні речі: ми даємо гарячу воду, але економимо електроенергію для всієї енергосистеми України».

Очільник міста сказав, що хоче відмітити роботу Ольги Василевської-Смаглюк, адже часто така робота залишається непомітною, але варто про це людям казати.

Читайте також: 11 полонених з Чорнобильської АЕС повернулись додому у новому році (відео)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: