Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Майже на 60% зростуть у Славутичі тарифи на водопостачання та водовідведення

Майже на 60% зростуть у Славутичі тарифи на водопостачання та водовідведення фото

На черговому засіданні Славутицького виконавчого комітету, яке відбулося 4 листопада, прийняли рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення.

Міський голова Славутича Юрій Фомічев повідомив, що підвищення тарифів майже на 60% відбулось з об'єктивних причин.

"Для маленьких міст діє принцип: чим більше споживачів, тим дешевше буде коштувати одиниця, якщо кількість споживачів зменшиться, вартість буде більшою. Маємо враховувати, що на підвищення тарифу також впливає і економічна складова: вартість електроенергії, заробітна плата, підвищення цін на засоби для очищення води тощо. Єдиний вихід – побудинковий облік води, чим ми плануємо зайнятися в цьому році", - пояснив очільник міста.

За словами мера Славутича, тарифоутворенням в Україні займається Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Але це лише у великих компаніях. А у таких містечках, як Славутич, це питання вирішується на місці. Тому тарифи у різних населених пунктах відрізняються.

"Як працює система тарифоутворення у Славутичі: водоканал подає розрахунок до відповідного підрозділу виконавчого комітету, який після ознайомлення виносить це питання на розгляд громадської комісії. Фахівці своєї професії, технічні спеціалісти, що входять до складу комісії, уважно розглядають тариф, вносять свої зауваження і тільки після цього рішення виноситься на виконком.

Дуже некоректно порівнювати тариф в маленькому містечку і мегаполісі. Там діє принцип масштабності: чим більше споживачів, тим менше буде коштувати одиниця вимірювання води. А якщо кількість споживачів зменшиться, то й ціна на одиницю вимірювання зросте", - розповів Юрій Фомічев.

Докладніше у відео за посиланням

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: