Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Похолодання підвищує споживання: в "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми в країні

Похолодання підвищує споживання: в "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми в країні фото

Внаслідок поступового зниження температури й активізації роботи промисловості та бізнесу - в Україні зростає споживання електроенергії. До всіх областей були доведені ліміти.

Про це повідомляє "Укренерго" у Facebook.

Ліміти споживання діють з 8:00 до 23:00. Їх перевищення призводить до застосування аварійних обмежень.

"Наразі у нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання",- пише "Укренерго".

Зазначається, що через несприятливі метеоумови є низка пошкоджень у розподільчих мережах центрального регіону, однак ремонтні бригади відновлюють живлення.

"Вчора ввечері на сході країни внаслідок обстрілу росіян пошкоджено один з об’єктів енергетичної інфраструктури. Також у прифронтових регіонах на сході та півдні залишається складною ситуація з електропостачанням через значні пошкодження електромереж та високу активність бойових дій", - додає пресслужба.

"Укренерго" нагадує про те, що внаслідок російських обстрілів пошкодження об'єктів генерації та магістральних мереж є складними та масштабними, а їх відновлення потребує часу та ресурсів.

Українців закликають розумно споживати електроенергію та користуватися енергомісткими приладами почергово. Це, зі свого боку, дозволяє знизити навантаження та зменшити ймовірність обмеження споживання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: