Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Виховання дітей – відповідальне для кожного із батьків

Батьківство - базове життєве призначення, важливий стан і значна соціально-психологічна функція кожної людини. Треба пам’ятати, що першими вчителями для дітей є ми, їх батьки, а ще близькі родичі, які беруть безпосередню участь у їх вихованні. До того ж, виховувати – не завжди давати конкретні вказівки.

 

Батьківство - базове життєве призначення, важливий стан і значна соціально-психологічна функція кожної людини. Треба пам’ятати, що першими вчителями для дітей є ми, їх батьки, а ще близькі родичі, які беруть безпосередню участь у їх вихованні.

До того ж, виховувати – не завжди давати конкретні вказівки. Часто-густо головним «виховним інструментом» є приклад батьків, їх світогляд і поведінка. Діти копіюють дорослих, починаючи з раннього віку, - їх інтонації, жести, манеру висловлювати думку, ставлення до інших людей, реагувати на зауваження, потреби і т. д. Слова батьків, їх вчинки ніби записуються у голові дитини і залишаються там на все життя, визначаючи її поведінку в майбутньому.

Ось чому так важливо не пропустити цей значний етап формування людини, як її дитинство. Можна діяти навмання, ні про що не замислюючись, пливти туди, куди несе річка життя, сподіваючись на вдалий збіг обставин. А можна підійти до цього усвідомлено, прийняти на себе відповідальність і створювати щастя власними руками. Вибір за батьками.

Центр соціальних служб разом із психологами соціально психологічного центру нашого міста, впроваджують корекційну програму для батьків «Десять кроків відповідального батьківства», з метою допомогти підвищити їх обізнаність стосовно виховання та повноцінного розвитку дитини. Модуль запропонованих тренінгів презентує сучасний погляд на батьківство, та розкривають окремі підходи до висвітлення складної, надзвичайно важливої й багатогранної теми. На протязі року, один раз на місяць, в соціально психологічному центрі міста будуть проходити тренінгові заняття, які дозволять уже дорослій людині зберегти цілеспрямованість, міцність переконань, велику працездатність у вибраному векторі розвитку, невичерпну віру в себе і свої можливості .

Шановні батьки! Доля вашої дитини, залежить від Вас, ніколи про це не забувайте. Ви- найперші вчителі своєї дитини і найперші її учні. Вчитися ніколи не пізно ні вам, ні малюкові. Якщо у Вас виникло бажання підвищити свій батьківській потенціал запрошуємо до участі у навчальних тренінгах.

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Московський кв-л.12,
Т., 3-01-80, 2-11-15.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: