Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому "Чернігівобленерго" не дотримується графіків вимкнення електроенергії

Чому "Чернігівобленерго" не дотримується графіків вимкнення електроенергії фото

Останнім часом кількість скарг щодо недотримання графіків відключення електроенергії на території обслуговування АТ «Чернігівобленерго» збільшилася, а тому компанія вирішила надати додаткові роз’яснення з цього питання.

В компанії нагадали, що в жовтні після перших атак рашистів на критичну інфраструктуру в НЕК «Укренерго» наголосили, що обласні енергетичні компанії мають розробити графіки погодинних відключень, але буквально за кілька днів виявилося, що цей метод у теперішніх реаліях неефективний – відключень не вистачало, щоб ліквідувати дефіцит електроенергії в мережі.

Як пояснили в "Чернігівобленерго", з цієї причини в багатьох областях на графіки погодинних відключень, які заздалегідь були доведені до споживачів, чи не щодня накладалися ще й графіки аварійних відключень, через що визначити, коли електроенергія гарантовано буде, споживачі не могли. Ще тоді АТ «Чернігівобленерго» вирішило піти іншим шляхом – розробило Графіки можливих відключень електроенергії, у яких фактично поєдналися два види графіків відключень електроенергії – графіки аварійного відключення та графіки погодинного відключення. У результаті споживачі отримали так звані графіки гарантованого постачання електроенергії.

"Зараз завдяки тому, що в роботу енергосистеми вдалося залучити додаткові потужності, і центральна диспетчерська служба НЕК «Укренерго» час від часу доводить Товариству менші обсяги обмеження потужності, години відключень деколи можуть не збігатися з тими, що зазначені у наших графіках можливих відключень електроенергії. У споживачів, як і раніше, залишаються гарантовані години зі світлом плюс час відключень може бути зменшеним. Тож будьте уважні! Якщо електроенергія була відключена пізніше зазначеного у графіках терміну або ж увімкнулася раніше, це не означає, що в години гарантованого постачання електроенергії ви залишитесь без неї!", - йдеться у повідомленні.

В  «Чернігівобленерго» додали, що компанія  не зацікавлена у зменшенні обсягів споживання електроенергії на території області. Жодного зиску від економії електроенергії підприємство не отримує! Розподіл електроенергії – наше основне завдання і компанія робить усе можливе, щоб воно було виконане якнайкраще, наскільки це, звичайно, можливо в теперішніх умовах.

 Сподіваємось, уже невдовзі ми відсвяткуємо Перемогу, настане мир і тоді ми зможемо не лише повернути енергосистему у її довоєнний стан, а й значно його поліпшити!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: