Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чорнобильська катастрофа (фото)

Чорнобильська катастрофа (фото) фото

14 грудня весь світ згадує та вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Це день мужніх та самовідданих людей, які прийняли доленосний вибір - захистити не тільки Україну але і усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії енергоблоку.

Цю аварію називають катастрофою планетарного масштабу, яка назавжди змінила історію та долю тисяч людей. На пам'ятнику Героям Чернобиля і меморіальній композіції на Чорнобильській АЕС світлини перших, хто став на шляху вишойшого з під контролю мирного атома.

 

Це: Валерій Ходемчук, Володимир Шашенок, Олександр Лелеченко, Олександр Акімов, Віктор Кібенок, Володимир Правик, Володимир Тищура, Олександр Новик, Леонід Топтунов, Вячеслав Бражник, Микола Титенок, Іван Орлов, Василій Ігнатенко, Анатолій Кургуз, Володимир Савенков, Клавдія Лузганова, Юрій Вершинін, Катерина Іваненко, Анатолій Ситников, Валерій Перевозченко, Юрій Коновал, Микола Ващук, Віктор Лопатюк, Віктор Дегтяренко, Анатолій Шаповалов, Олександр Кудрявцев, Георгій Попов, Констянтин Перчук, Віктор Проскуряков, Анатолій Баранов.


                       ПАМ'ЯТАЄМО!
Вони були першими. Ціною особистого життя вони стали на захист людства. "Життя -заради життя" - ці слова викорбовані на центральній плиті меморіальної експозіції на честь Героїв Чернобиля на майданчику біля АБК - 1.


Їх героїчний труд підхопили десятки і сотні людей щоб захистити світ від радіоактивної біди.

Дякуємо їм усім за те, що техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС не стала планетарною бідою.

З7 рік минає з дня аварії на 4 енергоблоці Чорнобильської АЕС, з кожним роком на землі стає усе меньше учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вже немає з нами першего директора об'єкту "Укриття" Володимира Щербини, але можемо вітати Олександра Забірченка, Анатолія Гарнагу, Василя Маркіна, Віктора Івкіна, Валентина Купного, непрацюючих пенсіонерів профсоюзної організації та інших учасників ліквідації, УСІХ хто ще поруч з нами і низький уклін тим, кого вже немає. Дякуємо!


 Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: