Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відбулася сесія Славутицької міськради - які рішення прийняли

Відбулася сесія Славутицької міськради - які рішення прийняли фото

У понеділок, 12 грудня,  у залі засідань Славутицької міської ради, зібралися депутати на 15 позачергову сесію Славутицької міської ради VIIІ скликання, на розгляд якої було винесено 17 питань. 

Почалася сесія із невеликого скандалу, а саме зі спроб депутатів Борисова і Радченко від фракції ОПЗЖ піддати сумніву діюче рішення Славутицької міської ради про їх відсторонення від участі у роботі пленарних засідань. Ці депутати намагалися взяти участь у роботі сесії, що визвало супротив решти присутніх депутатів і міського голови, які наполягали на їх відстороненні від участі у засіданні. Депутатам від ОПЗЖ порадили звертатися до суду, якщо вони не згодні із рішенням однієї з останніх сесій про їх відсторонення.

Депутати від ОПЗЖ до прохання здати робочі депутатські планшети і не заважати роботі сесії депутати не дослухалися, тому міський голова Юрій Фомічев звернувся до правоохоронців із проханням навести порядок у сесійній залі. Після цього, на час написання пояснювальних записок правоохоронцям зазначеними вище депутатами роботу сесії було призупинено.

 
 
 

Після поновлення роботи сесії депутати приступили до розгляду порядку денного і розглянули 17 питань. В основному питання стосувалися внесення змін до міських цільових програм. Так збільшено фінансування Програми «Захисник Вітчизни» на 2022 рік. Для забезпечення доступу до мережі Інтернет у Пунктах незламності передбачено додаткове фінансування у цільовій Програмі Інформатизації та електронного врядування м. Славутича на 2022 рік.

Для приведення у відповідність до показників бюджету Славутицької міської територіальної громади обсягів фінансування заходів на 2022 рік, внесені зміни до Програми забезпечення беззбиткової діяльності житлово-комунального господарства Славутича та  Програми збереження житлового фонду міста. Відповідні зміни внесені до  бюджету  Славутицької міської територіальної громади  на 2022 рік.

Було надано дозвіл КП «АРР» на списання безнадійної заборгованості з орендної плати та неустойки (пені), нарахованих за договорами оренди майна комунальної власності.

Для приведення у відповідність до чинного законодавства функціонування дитячих будинків, змінено назву та підпорядкування Дитячого будинку «Центр захисту дітей», який тепер стає Центром  соціально-психологічної реабілітації дітей «Родинний затишок» та підпорядковується  управління соціального захисту населення Славутицької міської ради. 

Депутати звернули увагу, що у місті складається непроста ситуація із постачанням електроенергії. Маємо графік 3 на 6. Одностайно вирішили підготувати звернення до Чернігівської ОВА та Чернігівобленерго щодо  ситуації  електропостання. Ініціатором такого звернення виступив депутат Вʼячеслав Почеп. Свою пропозицію в коментарі телеканалу "Медіа Дім" він обгрунтував так:

 

- Це питання (питання графіків відключення світла, - ред.) цікавить мешканців всього міста. Пропозиція проста - повернутися хоча б до того режиму, який був до цього, а саме 4 по 4, щоб можна було хоч якимось чином нормально жити в місті. Оскільки місто живе без газу, тому тільки за рахунок напруги в мережі воно може якось нормально функціонувати. 

Я розумію, що ситуація важка по всій країні, але місто наше не дуже велике, і наші навантаження на загальну енергосистему не якісь надзвичайні. Є навіть в Чернігівські області села, які взагалі ніхто не відключає. Тому переглянути існуючий режим відключень необхідно, і звернення славутицької міської ради з цього приводу має бути.

Інше питання, як на мою думку, що ми для "Чернігівобленерго", як відрізаний ломоть, бо ми є у складі іншої області. Такий, знаєте, незрозумілий прошарок, який знаходиться на їх території, і вони цим не дуже переймаються. Але звертатися до них ми все одно повині.

 

На 23 грудня призначено напевно останню сесію Славутицької міської ради, на якій депутати мають затвердити проект бюджету міста Славутич на настпний 2023 рік.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: