Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дефіцит потужності в енергосистемі України складає 30%, - "НЕК "Укренерго"

Дефіцит потужності в енергосистемі України складає 30%, - "НЕК "Укренерго" фото

Виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні, але дефіцит потужності наразі складає 30%.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

"Станом на 11:00 29 листопада виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні. Дефіцит потужності наразі складає 30%", - йдеться у повідомленні.

 

Повідомляється, що зростання дефіциту потужності викликане аварійним відключенням блоків на декількох електростанціях, які відбулися у понеділок зранку, а також подальшим зростанням споживанням через погіршення погодних умов. При цьому загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок семи хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни.

У компанії наголосили, що "Укренерго" доводить до операторів систем розподілу (обленерго) ліміти споживання по кожній області, перевищувати які не можна. Графіки відключень складають та безпосередньо застосовують обленерго.

Як повідомлялося раніше, ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти системи електропередачі.

Масовані атаки на українську енергосистему тривають із 10 жовтня.

НЕК "Укренерго" нагадує, що ощадливе використання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: