Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День Гідності і Свободи у Славутичі (фоторепортаж)

День Гідності і Свободи у Славутичі (фоторепортаж) фото

В Україні 21 листопада відмічається День Гідності і Свободи. У Славутичі також відбувся захід, присвячений цій важливій для кожного українця події.

Ведуча, Лариса Маслій, вітаючи присутніх на цьому святі мешканців Славутича, запропонувала разом дати визначення, що таке Свобода і що таке Гідність?

"Чому ми повинні знати і розуміти це поняття, тому що Україну повинні творити гідні і вільні люди. Ми повинні жити у вільній країні, а від нашої гідності - залежить Гідність нашої держави", - наголосила ведуча.

Колективно відповідаючи на запитання ведучої, учасники заходу з рештою сформулювали визначення поняття Свободи і Гідності.  Допомогла їм у цьому головоломка "Абракадабра". 

Далі ведуча зробила екскурс в історію - в той час, коли відбувалася революція Свободи (Помаранчева).

Ввечері 21 листопада 2004 року на Майдані Незалежності в Києві прибічники Віктора Ющенка почали облаштовувати наметове містечко. Після 12 днів Помаранчевої революції напруженість спала, і політики розпочали обговорювати зміни у виборчому законі. За результатами обговорення, 8 грудня, після голосування Верховної ради, Україна стала парламентсько-президентською республікою. 26 грудня, внаслідок перевиборів, новим президентом став Віктор Ющенко. Через рік, 22 листопада 2005 року, він заснував свято День Свободи. А через п'ять років наступний президент Віктор Янукович об'єднав цей день з Днем Соборності України.

Друга революція відбулася у 2013 році. Зрив Угоди про Асоціацію з ЄС обурив більшість  населення України. Першими стали студентські протести, які були жорстко розігнані силовими структурами.

Це стало початком протистояння між силовиками та протестувальниками, яке тривало протягом трьох місяців.

Це була революція Гідності. Вона відбулася не тільки в політичному житті країни, але й у свідомості українців.

Потому Лариса  запропонувала учасникам заходу у мозаїчному листі з букв знайти 11 слів. які стосуються подій Революції Гідності.

Також учасники цього зібрання збирали українські прислів'я та приказки на тему "Зроби океан". Адже кожна людина - це маленька краплина в океані життя, і без цих краплин не може бути держави.

Героїв Майдану і воїнів -захисників України, які загинули за світле майбутнє Батьківщини, вшанували хвилиною мовчання.Слава вам, пам'ять, Герої України!

Свято завершується акапельним виконанням державного гімну та колективним фото до акції "Жовта стрічка".

Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: